Sok elképesztő, meglepő és szédületes dolog van az életben, de talán abban mind egyetérthetünk, hogy az egyik legcsodálatosabb közülük mégis az a borzongató belső feszültség, hogy sosem tudhatjuk biztosan, aznap milyen tárgyon fogjuk megpillantani Szűz Mária arcképét. Lehet az a pirítósunk, egy pizzás serpenyő, a mandzsettánk gyűrődése, egy retek, de valójában bármi.

Alighanem ezzel a bizonytalansággal a lelkében ébredt az a fiatal kolumbiai fiú is, aki aztán mégis a Guadalupei Szűz Máriával nézett farkasszemet pár nappal ezelőtt Nobsa városában. 

A meglepő jelenés egy csatorna téglafalán végigömlő vízszivárgásban, alga képében mutatkozott meg előtte.

A fiatalember első reakciójáról édesanyja számolt be a helyi sajtónak. Azt állította, hogy a fia a csatorna fölötti hídon közlekedett, és a háta mögül furcsa hangokat hallott. 

Először azt hitte, hogy egy kisebb méretű állat próbál kommunikálni vele, de aztán megfordult, és észrevette, hogy a Guadalupei Szűzanya az

- nyilatkozta az anya a gyerek nevében. Szerencsére a fiúnak volt annyi lélekjelenléte, hogy azonnal lefotózza a képet, ami abban a pillanatban mozogni kezdett. A fiú ekkor térdre ereszkedett, és félelmében imádkozni kezdett. Ezután hazament, és mindent elmesélt az anyjának. 

Először nem hittem neki, aztán megnéztem a saját szemmel, és akkor már tudtam, hogy igaz. 

A történtek híre végül nemcsak az otthoniak, hanem a környéken élők között is gyorsan elterjedt, így nem meglepő, hogy hamarosan buzgó katolikusok százai kezdtek gyülekezni a csatornánál, hogy ők is találkozzanak az algába burkolózott Szűz Máriával. 

Egy helyi hívő, Hugo Fuertes azt mondta, az emberek szinte megbénultak a sokktól, aztán közös imádságba kezdtek. Az egyház egyelőre mégis arra kéri az embereket, hogy várják meg, amíg bebizonyosodik a kép valódisága. Victor Leguizamon atya így fogalmaz:

Jelenések esetében mindig óvatosan kell eljárni. Jobb megvárni, amíg az illetékes hatóság igazolja a hitelességüket. 

Hogy a hitelesítéshez milyen eszközök szükségeltetnek, és körülbelül mikor lesznek vele kész, arra az atya már nem tért ki. 

Ön elhiszi, hogy a Szűz Máriát látja az alga között?

Forrás: Daily Mail