Egyes cégekhez még nem jutott el, hogy ma már nem számít térdcsapkodósan humorosnak szexista viccekkel alázni a nőket. Az ilyen gyártók közé tartozik a Missguided nevű, kifejezetten nőkre szakosodott ruhamárka is. 

Bár honlapjukon azt írják, hogy céljuk megerősíteni a nők önbizalmát és segíteni nekik abban, hogy elhiggyék, bármi lehet belőlük, ezt a gyakorlatba már nem sikerült átültetni.

Erre pedig egy dühöngő anya hívta fel a figyelmet a közösségi médiában.

Sian Robinson a Twitteren adott hangot felháborodásának azzal kapcsolatban, hogy lánya Missguided márkájú sapkájában szexista mosási útmutatót talált. Ugyanis a megszokott piktogramok mellé a gyártó mókásnak találta, ha egy kis szöveges eligazítást is ad, ami így szól:

...vagy add oda anyádnak, ő majd kimossa.

Ez pedig olyan tipikus mindennapi szexizmus, ami ellen szerencsére ma már nők és férfiak is egyaránt felszólalnak. Hiszen nemcsak az anyákra nézve bántó ez a fajta lenézés, de felmerül az a kérdés is - amit az asszony is feltette a posztjában -, hogy talán az apák nem ugyanolyan alkalmasak a mosógép beindítására, mint a nők? Egy ilyen szöveg ugyanis a házimunkát megint csak olyan dolognak állítja be, amitől egy férfi úgy érezheti, hogy szégyellnie kell magát, ha esetleg ő mos, tereget vagy takarít.

Ön mit gondol a erről a mosási útmutatóról?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Szexista mosási útmutatót talált lánya sapkájában egy asszony

A gyártó nyilvánvalóan poénnak szánta a dolgot, de nagyon rossz vicc volt.

111 · Jan 09, 2018 02:34pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments