Holly Butcher 26 évesen tudta meg, hogy gyógyíthatatlan beteg. Ennyi idős volt, mikor el kellett fogadnia, hogy a csontrák egyik ritka fajtája miatt rövid időn belül meg fog halni. Az ideje pedig végül annyira rövid volt, hogy pár nappal ezelőtt, az újév első napjaiban, 27 évesen elhunyt. Butcher élete utolsó szakaszában azonban rájött néhány olyan fontos dologra, amelyeket úgy érezte, meg kell osztani azokkal, akik még élnek és még van idejük arra, hogy egy jobb életet élhessenek. A lány egy nyílt levélben írta meg, mit tanácsol, üzenetét pedig családja a halála után hozta nyilvánosságra.

Furcsa dolog, mikor 26 évesen el kell fogadnod, hogy halandó vagy. Ez is csak egy olyan dolog, amit általában figyelmen kívül hagyunk. (...) Mindig azt képzeltem, hogy majd megöregszem, ősz és ráncos leszek - vélhetően a csodálatos családomnak köszönhetően, amit életem szerelmével alapítottunk. Annyira szeretném ezt, hogy az már fáj

- ezekkel a szavakkal kezdi búcsúlevelét a fiatal nő, aki azzal folytatja, nem azért vágott bele az írásba, hogy az olvasóiban félelmet keltsen a halállal kapcsolatban, a célja inkább az, hogy felhívja a figyelmet azokra az apróságokra, amik feleslegesen tönkreteszik az életet.

„Amikor nevetséges, apró dolgok miatt nyafogsz, gondolj azokra, akik sokkal súlyosabb problémákkal néznek szembe. Légy hálás a saját kis kellemetlenségedért és engedd el. Persze nincs azzal baj, ha valami idegesít, de próbáld meg nem magaddal cipelni és tönkretenni vele mások napját is.

Lehet, hogy rossz volt ma a közlekedés, vagy rosszul aludtál, mert a gyerekeid ébren tartottak, vagy a fodrászod túl rövidre vágta a hajad. Letörhetett a műkörmöd és lehet, hogy kicsik a melleid. Vagy narancsbőrős a feneked és lóg a hasad.”

De engedd el ezeket a szarságokat! Ígérem, nem fogsz ezekre gondolni, mikor eljön a te időd

- írja Butcher, majd a pénzzel kapcsolatos gondolataival folytatja.

„Furcsa dolog, mikor elkölteni való pénzed van a végén... mikor haldokolsz. Ez nem az az időszak, mikor elmész mondjuk egy új ruhát venni. És éppen ez ébreszt rá, hogy milyen nevetséges is, hogy azt hisszük, megéri egy csomó pénzt kiadni új cuccokra és más dolgokra.”

Ehelyett azt tanácsolja:

Költsd a pénzed élményekre, vagy legalább ne maradj ki az élményekből, mert elköltötted a pénzed mindenféle materiális szarra!

Ezen kívül pedig arra is kitér, hogy mennyire fontos lenne, ha az emberek mernének hinni abban, hogy megváltoztathatják a sorsukat.

Ne feledd, ha valamitől rosszul érzed magad, van lehetőséged változtatni rajta - akár munkáról, szerelemről vagy valami másról van szó. Legyen bátorságod változtatni! Soha nem tudhatod, hogy mennyi időd van hátra, úgyhogy ne pazarold el arra, hogy szerencsétlenül érezd magad.

Véhezetül pedig Butcher egy konkrét kéréssel fordul az olvasóihoz. Arra kéri őket, hogy járjanak rendszeresen véradásra, hiszen vérre mindig szükség van a kórházkban és éltek múlnak azon, hogy mennyien adományoznak.

A véradás tette lehetővé számora, hogy még egy évet élhessek, és örökké hálás leszek azért, hogy ezt az időt itt tölthettem a Földön, a családommal, a barátaimmal és a kutyámmal. Olyan év volt, ami során életem legjobb időszakait élhettem át

- zárja sorait a lány, akinek teljes levelét itt elolvashatja.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
„Engedd el a szarságokat!” - ezeket tanácsolja az életre egy 27 évesen elhunyt nő

Holly Butcher januárban hunyt el, ám halála előtt egy nyílt levélben búcsúzott az élettől, amit most a családja hozott nyilvánosságra.

942 · Jan 10, 2018 01:13pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments