Megan Day nem akart mást, csak egy bugyuta, oligarcha feliratú szaunasapkát rendelni az Amazonról. Hogy miért van valakinek pont egy ilyenre szüksége, azon próbáljunk meg valahogy túllendülni, hiszen a lényeg talán nem is ebben rejlik. 

Sokkal inkább abban, hogy a választott termék helyett

illegális, skorpióméregből készült rákgyógyszert szállítottak ki neki. 

Joggal merült fel az újságírónőben a kérdés, hogy ezt mégis miért, aztán egy megfelelő teóriával éppen saját maga szolgáltatott magyarázatot rá. De ne szaladjunk ennyire előre. A gyorsan szárnyra kapott históriát a Twitteren indította útjára első posztjával. 

„Itt egy sztori nektek, gyerekek. Mivel szeretünk szaunázni, rendeltem az Amazonról magamnak és a barátaimnak egy oligarcha feliratú szaunasapkát (félig viccből, de én tényleg akartam egy ilyet), amelynek az eladója bizonyos RussianBearként jegyezte magát.” 

Egy hónappal később jött meg a csomag Ukrajnából, amely egy Kubából csempészett, kék skorpió mérgéből készült rákgyógyszert tartalmazott

- folytatta egy másik posztban.  

A dél-kubai Guantánamo tartományban őshonos állat mérgének toxinja állítólag fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, továbbá megakadályozza a rákos sejtek kialakulását. 

A Valtox nevű készítményt, amelyet Day is megkapott, 2010-re több mint 10 ezer rákos betegen tesztelték. Az akkori eredmények azt mutatták, hogy a páciensek életminősége jelentősen javult, és hogy a szervezetükben lévő daganat növekedése megállt. A 2010-es év végére a gyógyszereket és egyéb oltóanyagokat gyártó Labiofam vállalat közel egymillió adagot akart kereskedelmi forgalomba hozni a készítményből, amiből (függetlenül attól, hogy használ-e vagy sem), ez a mennyiség nyilvánvalóan nem fedi le a teljes keresletet.

A rákot gyógyító anyagokra ugyanis 2018-ban is nagy igény mutatkozik, amiből - mivel ezeket a szereket nem osztogatják minden sarkon - a feketepiac is megpróbál szépen hasznot húzni. Ez azért sem veszélytelen dolog, mert a tudósok még mindig csak kísérleteznek azzal, hogy a méreggel gyógyító anyagok kizárólag a tumort, ne pedig vele együtt az egészséges sejteket is támadják. Ebből a szempontból nem tudni, hogy a Valtox toxinjainak célbejuttatása megfelelő-e, de egy átlagos fogyasztó nem is biztos, hogy hozzájut ilyen információhoz. Legalábbis a feketepiacról, amelynek tevékenységével most Megan Day is szembesült, semmiképp.  

Én csak stílusosan akartam izzadni egyet, erre most egy illegális méreg tulajdonosa vagyok

- fakadt ki egy újabb tweetben. A felhasználók között azonnal elterjedt a történet, amelynek, ha több nem, legalább annyi hozadéka volt, hogy egy ismeretlen nő elmondta Daynek, hol vehet ilyen frankó oligarchás sapkát anélkül, hogy mérget kapna helyette. 

Az Amazon nem kommentálta az esetet, Daynek viszont kiforrott elmélete van az egésszel kapcsolatban. 

Valahol a sötét internet bugyraiban elárulják, hogy az Amazonról egy oligarchás nemezkalap megvásárlásával illegális skorpióméreghez juthatsz. És szerintem az eladó szándékosan választott olyan terméket, amit senki sem rendelne meg véletlenül, mert a kutyának se kell. Csak nekem, természetesen.  

Ön járt már úgy, hogy rendelt valamit, de egészen mást kapott helyette?
Ossza meg velünk a történetét!

(popculture)