Január első napjaiban tettük közzé szexjáték-tesztelő felhívásunkat, aminek a lényege az volt, hogy önök jelentkezhettek tesztelőnek, a vagyaim.hu online szexshopból választhattak játékot, amit kipróbálhattak és csak annyit kértünk, hogy osszák meg a tapasztalataikat velünk. Nos, a sorsolás lezárult, a kipróbálás időszaka is véget ért és megérkeztek a beszámolók, amiket most egy hatrészes sorozatban publikálunk. Most Flórián és Mirella álnevű olvasóink levelét olvashatja el, akik a 2in1 Péniszpumpa és maszturbátor egyben terméket próbálták ki.

Bár tesztelőink dobozzal, annak kibontásával és tartalmával meg voltak elégedve, a csomagolásban mégis találtak egy gyenge pontot. „Bár több nyelven (holland, német, francia, olasz, angol) van használati útmutató a csomagban, magyar nyelvű nincsen. Piktorgrammok segítenek az értelmezésben, de ezek elég aprók, olykor nehezen láthatók.

– Milyen nyelven kellene tudnom, hogy pontosan úgy használhassam, ahogy szerintük kell? Mindegy, valószínűleg ki tudom majd találni a dolgokat.

– Beírjuk google translate-be?

– Minek? Nem lehet annyira bonyolult. Egyetlen helyre tudom tenni a farkamat és nem sok mindent lehet működésbe hozni rajta.

„Amit azonban használat előtt érdemes tesztelni, hogy az elemek működnek-e, valamint érdemes kipróbálni a pumpa mindkét állását. Egyik felhelyezésnél a belső részt működteti (maszturbátor feszül rá a „műszerre”), míg a másik felhelyezésnél a pumpa működik (többek között rászorul a hímvessző tövére, nem tud elmozdulni, leesni az eszköz - majd a töve után az egész felület vákuum alá kerül).

Maszturbátor funkció

„A pumpa ebben az esetben lüktető érzetet tud kelteni a merev vessző körül, ennek a lüktetésnek fokozza a hatását a szilikon belső része, amin kis „szilikon dudorok” vannak. Sajnos a maszturbátor funkciót azonban vajmi kevéssé lehet kihasználni, ugyanis használat közben az egyik kézzel mindenképpen tartani kell az eszközt, másik kézzel pumpálni kell, és akkor a rezgés funkciót nem lehet szabályozni.

Amit ki tudtunk okoskodni az annyi volt, hogy ha kiszedjük a szilikon betétet, akkor az önmagában maszturbálásra alkalmas (belehelyezve ugyanúgy a merev péniszt és úgy önkielégíteni), azonban annyi többlet élvezeti értéket nem nyújt. Így tehát az eszköz ezen funkciójával nem voltunk megelégedve, de könnyen lehet, hogy csak mi álltunk hozzá ügyetlenül.”

Pumpa funkció

„A pumpa funkció esetében a maszturbátor lüktető működését nem tudjuk igénybe venni, viszont cserébe elég erős vákuum hozható létre (akár fájdalomig erősítve, egy újfajta – akár BDSM kedvelők számára használható – élményt létrehozva).

Ennek a funkciónak a működtetésével legalább nem volt problémánk, ide elegendő annyi kéz, amennyi az embernek van. Elég erős szívóhatást lehet létrehozni – és utána is lehet állítani az eszköz tetején lévő kis szabályozó gombocska segítségével. Így az erős vákuum mellett valóban el tudjuk képzelni, hogy például merevedési zavarok esetében segítséget nyújthat – bár szerencsénkre ellenőrizni sem ennek működését, sem pedig tartósságát nem tudtuk.

De a pumpa használata közben rájöttünk egy olyan opcióra, amiről nem szólt a leírás és érdemes lehet róla tudni. Ha ekkor a PC izmokat (a szeméremcsont és a farkcsont közötti izom – a szerk.) megfeszítve tartjuk, úgy lényegesen élvezetesebb lesz a rezgés! És bár élvezésre, orgazmusra ekkor sem látszik érdemi esély, határozottan kellemesebb, izgatóbb az eszköz viselete. Ráadásul a különböző szexuális felvilágosító, tanácsokat osztogató oldalak, irodalmak szerint igen áldásos lehet hosszabb távon, főként idős korban, a PC-izom edzése.

Összességében a kettő az egyben funkció ennél a terméknél nem egészen igaz.

„A maszturbátorhoz sajnos nincsen elegendő kéz, hogy valóban jól használható legyen ehhez a terméket is nehéznek, kényelmetlennek ítéltük meg. Viszont ha csak a belső mandzsettát használjuk külön, úgy a rezgés funkciót elveszítjük. Ezzel együtt felhelyezése könnyű, tisztán tarthatósága szintén egyszerűen megoldható.

Ha az eszköznek csak a pumpa funkcióját emeljük ki, akkor ennek működése szerintünk megfelelő, bár ezt tesztelni nem tudtuk, elképzelhetőnek tartjuk, hogy merevedési zavar esetében hatékony segítséget nyújthat.

Az a baj, hogy annak, aminek adják, nem venném meg. Úgy értem, hogy akinek ez az első ilyen eszköze, az több ilyet nem venne – és nem azért, mert ezzel annyira meg lenne elégedve, hanem mert elmegy tőle a kedve. És ahhoz viszont drága, hogy én próbáljam meg kitalálni, mire is való valójában. Jobban át kellene gondolni és többet tesztelni egy terméket, mielőtt piacra dobják, mint ötletet. Ez nem az, aminek ígérik

- írták a végére némileg csalódott tesztelőink.

Ha kíváncsi a többi tesztelő beszámolójára is, itt megtalálja az írásaikat.