04.gif

A Velvet olvasóinak véleménye a férjről, aki nem segít semmit a négy gyerekét felnevelő feleségének

2018.02.25. 16:47

Múltkor megírtuk egy nő történetét, aki elég részletesen kifejtette, hogy miért van elege a férjéből, illetve azokból a férfiakból, akiknek könyörögni kell, hogy segítsenek elmosogatni.

A Facebookon több beszélgetés is kialakult az adott posztunk alatt. Voltak akik teljes mértékben átérezték a nő történetét, volt olyan, aki a történetbe belevitte az anyagiakat is. Most ezeket szedtük össze.

Egy olvasónk sokkal szerencsésebb helyzetben van, mint Constance Hall. Az ő férjének nem esik ki a kezéből a felmosó nyele, ha arra ér haza, hogy úszik a ház, akkor máris besegít, hogy ne a gyerekük lefektetése után kelljen a feleségének rendet raknia. Ugyanígy ez fordítva is érvényes, olvasónk nem várja meg, hogy a férje kicseréljen egy izzót vagy lenyírja a füvet, hisz ezeket ő is meg tudja csinálna, ha úgy van ideje. Történetét a következővel zárja.

Soha nem vágta még a fejemhez, amit sok ismerősömnek mond a férje, hogy mit csinálsz egész nap?, miben fáradsz el úgy? Ott is hagynám abban a pillanatban. De az is biztos, hogy nem kötném az életemet össze és pláne nem szülnék gyereket egy ilyen semmirekellő embernek, mint akiről a cikk szól.

Egy férfi olvasónk kicsit tovább ment. A posztban nem szerepelt a szereplők anyagi helyzete, de ő azt írta, hogy a férj gazdag, mert ott a nagy ház, illetve bejárónőt is biztos fizetnek heti kétszer. Ezzel sikerült is beszélgetésbe keverednie egy női olvasónkkal, aki meg is kérdezte, hogy

Miért kell belekeverni mindenbe a pénzt? A poszt egy párkapcsolatról szólt, ahol a nő non-stop anya, és mivel elég sok a gyerek, non-stop bejárónő is egybe. Neki nem jár le a munkaideje 8-10 óra után, mint a partnerének, aki erről megfeledkezik.

Erre jött is a válasz, hogy a nőknél a top3 párválasztási szempont egyike a pénz, nem a férfiaknál. 

Az anyagi háttér biztosítása ugyanúgy a háztartás része, mint a mosogatás.

Egy ezzel párhuzamos beszélgetésben előkerült a mi van, ha a nő keres többet, akkor a férfinak kell otthon robotolnia? problematikája. A téma valid, de a poszt nem a férfiak és a nők keresete közt tátongó szakadékról szólt.

Egy női olvasónk a következő megjegyzést tette:

Nahát, a férje pont olyan, mint a (felnőtt) gyerek. Ezredszer is csak akkor, ha szólok. Lehetőleg többször. Mintha ő nem ott lakna.

Majd leegyszerűsítette a történet lényegét. Szerinte a meleg vacsora és a hideg sör megfizethető azzal, ha az asszony el van tartva. De, ha egy odaadó, mosolygós, érdeklődő feleséget szeretne az ember, akkor úgy is kell vele viselkedni. Itt szólt közbe egy férfi olvasó, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

A tisztelet, csak tiszteletér jár, és nem alapból. Ha te nem tiszteled azt, hogy nincs gondod arra, hogy miből kell a havi kiadásokat fedezned, akkor ne várd el, hogy a te munkádat tiszteljék. (a cikkben szereplő pasinak azért kijár egy seggberúgás, de nem azért, mert nem vitte ki a kukát)

Egy másik olvasó kicsit mintha a posztban említett nőt hibáztatná, amiért 4 gyereket szült, mert szerinte nem való az mindenkinek. Ehhez kapcsolódva jegyezte meg egy nő kommentelőnk, hogy tudja jól,

anyának lenni a legnehezebb feladat a világon, de lehet, hogy a seggfej férj is elfáradt a munkahelyén.

Egy férfi kommentelő a következővel summázta a posztot.

Otthon van a 4 gyerekkel, más dolga nincs. Ne siránkozzon!! Hisztis liba.

Erre jöttek az olyan következtetések, hogy a cikkben szereplő, 4 gyerekes anya, Constance Hall még biztos nem látott közelről gyereket, illetve, ha ez fordítva lenne, ha a férfi lenne otthon a gyerekekkel és a nő keresné a pénzt, akkor a pasira az ingyenélő és a láblógató jelzők kerülnének. A komment eredeti szerzőjének azt üzenték, ha maradjon ő otthon négy gyerekkel, mire meg is érkezett a válasz, hogy ő aztán nem marad, hisz pont azért tartja az asszonyt. És a bezsélgetésbe becsatlakozott az említett asszony is, aki igazat adott férjének és kiemelte, hogy hálás, amiért lehetővé tette számára, hogy több mint 10 évig otthon tudott lenni a 3 gyermekével.

Amint az látszik, a kommentelők körében is megosztó ez a téma. 

 /Borítókép: Velvet/