Az ausztrál Sam Ballard előtt 2010-ben még ígéretes rögbikarrier állt, ám a terveit, hogy sikeres sportoló lesz, egy nagyon rossz döntés keresztbe törte. A most 28 éves srác ugyanis nyolc évvel ezelőtt egy buliban, poénból lenyelt egy meztelencsigát, ettől pedig olyan súlyos fertőzést kapott, hogy lebénult és napi 24 órás ápolásra szorul.

A The Daily Telegraph beszámolója szerint a csiga megevésével Ballard szervezetébe hengeres féreg került, ami megfertőzte és agyhártyagyulladást okozott. Bár ma már sokan felgyógyulnak a betegségből, Ballarddal nem ez történt. A srác a fertőzést következtében nemcsak lebénult, de 420 napra kómába is esett. Összesen három évig volt kórházban mire hazaengedték, ám azóta is folyamatos ápolásra szorul. Csövekkel táplálják és kerekesszékkel tudják csak mozgatni. A története pedig azért került be pont most a lapokba, mert a család olyan nehéz anyagi helyzetbe került, hogy az egyetlen reményük az volt, hogy a médiához fordulnak segítségérét.

Bár a fiatal férfinek 2016-ban nagy összegű segélyt ítéltek meg, tavaly szeptemberben egyik pillanatról a másikra ezt 70 százalékkal lecsökkentették, ennek okára pedig a család azóta sem kapott magyarázatot. A megcsappant bevétel miatt a szülők hatalmas adósságot halmoztak fel, legalább 10 millió forintnak megfelelő összeggel tartoznak a nővérszolgálatnak, akik segítenek nekik ellátni a férfit és egyelőre semmilyen kiutat nem látnak a helyzetből. Csak abban tudnak reménykedni, hogy talán közösségi finanszírozással tovább tudnak gondoskodni a fiukról.

Nem csak a meztelencsigával kell vigyázni

Sam Ballard betegségét egy angiostrongylus cantonensis nevű féreg okozta, ami különböző puhatestűekben is előfordulhat, nem csak a meztelencsigában - írja az Online Diagnosztika. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a puhatestűeket kellőképpen átsüssék vagy átfőzzék fogyasztás előtt. Egyébként a féreg főleg Délkelet-Ázsiában, Ausztráliában, a csendes-óceáni és a karibi szigetvilágban, valamint Afrikában őshonos.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ne egyen meztelen csigát, mert önnel is az történhet mint ezzel a fiatal rögbijátékossal

Sam Ballard ma már egyáltalán nem gondolja azt, hogy vicces vagy jó ötlet volt játékból lenyelni a nyálkás puhatestűt.

11 · Mar 10, 2018 09:05am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments