Kiderült, melyik a legdrágább év egy ember életében

2018.03.13. 16:37

Ha ön már elmúlt 31 éves, akkor bonthatja is a pezsgőt, egy brit pénzügyi cég ugyanis egy kutatás során megállapította: általában ez az év a legdrágább az emberek életében. A londoni cég felmérésében háromezren vettek részt és mint kiderült, átlagosan azért ebben korban költjük el a legtöbb pénzt, mert ilyenkor egyszerre több mérföldkőhöz is érünk az életünkben.

via GIPHY

  • A kutatás szerint ugyanis jellemzően ebben a korban házasodunk meg, egy esküvő pedig sokszor nagy költséggel jár. A felmérésben résztvevők 31 százaléka mondta ki az igent ebben a korban.
  • Ám a saját otthon megvétele is gyakran erre az életkorra esik. A válaszadók 25 százalékánál volt ez így.
  • Ebből már jól látszik, hogy megállapodni költséges dolog. És mi koronázza ezt meg? Persze, hogy egy gyerek! Ami szintén nem olcsó mulatság, és ezt a kutatás alanyainak 20 százaléka meg is tapasztalta 31 évesen.
  • A negyedik kiemelkedően drága mérföldkő ebben a korban még a nászút lehet, derül ki a felmérésből. Ezt 14 százalék jelölte meg mint komolyabb pénzkiadást.

Mindezek pedig magukban sem olcsó dolgok, hát még ha több is összejön belőlük egyszerre. A kutatás arra is rámutatott, hogy manapság a 22-34 év közötti fiataloknak több, mint a fele nem is tudja egyedül finanszírozni élete legdrágább évét. A legtöbben a szüleik segítségét kérik, 20 százalékuk pedig azt válaszolta, hogy hitelt vett fel.

Ezzel szemben a kutatásban részt vett 55 felettieknek csupán a 8 százaléka mondta azt, hogy hitelt kellett felvenni, mikor elérte ezeket a mérföldköveket az életében. Ráadásul az idősebbek 57 százaléka egyetértett abban a fiatalokkal, hogy a mai 20-30-asok nehezebb anyagi helyzetben vannak, mint ők voltak akkor. Sajnos arra, hogy ennek pontosan mi az oka, már nem tért ki a tanulmány.

Forrás: Indy100

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kiderült, melyik a legdrágább év egy ember életében

Ön már túl van rajta vagy még csak most jön?

55 · Mar 13, 2018 04:37pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments