A Blikk a következő címmel támadt ma reggel, hogy 

Igazi csoda történt a debreceni pizzafutárral! - fotók

A Wikipédia szerint

a csoda az egy  olyan esemény, amelyet nem tartunk lehetségesnek vagy valószínűnek tapasztalataink és ismereteink fényében. A csodát ezért főleg különböző vallások hívői élik meg, fogadják el és magyarázzák úgy, hogy az az isten és/vagy természetfeletti erők munkájának eredménye.

A Magyar Katolikus Lexikon szerint:

tág értelemben mindaz, ami csodálkozást vált ki; szoros értelemben esemény, melyet Istennek a természet rendjét fölfüggesztő beavatkozása hoz létre.

Tehát mindkét értelmezés megengedi azt, hogy a csoda, az csak egy olyan esemény, amire rácsodálkozunk. például, ha még nem láttunk falon pókot, és ezt valamiért őrült izgalmas dolognak tartjuk, akkor számunkra az is egy csoda. Aztán ott vannak az olyanok, mint a vízen járás, "kelj föl és járj", kenyérszaporítás és a klasszikus vízből bort trükkök.

Visszatérve a debreceni pizzafutárhoz, akivel "igazi csoda" történt, arra gondoltam, hogy talán mondjuk milliós borravalót kapott, esetleg egy Playboy-buliba kellett pizzát kiszállítani, ahol félmeztelen lányok fogadták sok szeretettel.

A valóság ezzel szemben teljesen más. A futár fogadott a főnökével, hogy ha a Facebookra feltöltött fotója 5000 lájkot kap, akkor kap egy szebb és gyorsabb motort, hogy azzal vihesse házhoz a rendeléseket. A lájkok jöttek, így az új munkaeszköz is meglett. Ez a csoda, ami jelen esetben nem egy isteni közbeavatkozás, hanem egy csodálkozást kiváltó dolog csupán.

Önnel milyen igazi csoda történt manapság? Írja meg, hogy a Csodás Csütörtökön beszámolhassunk róla!