Egy Brisbane-ben élő lány, bizonyos Briana May szeretett kutyájáról, Isaac-ről kiderült, hogy végstádiumú rákbeteg. Az orvosok csupán pár hetet jósoltak neki, ezért May megpróbálta a lehető legszebbé tenni az állat utolsó napjait.

Készített egy bakancslistát, ami dugig volt olyan dolgokkal, amelyeket Isaac még soha életében nem próbált, úgyhogy igen sűrűnek ígérkezett az elkövetkezendő időszak. May ugyanakkor arra is megkérte a az embereket (a Cool Dog Group Facebook-csoport tagjait), hogy támogassák a törekvését azzal, hogy a saját kutyáikkal is megcsinálják a lista pár elemét, majd elküldik neki az erről készült képet. 

A listán olyan dolgok szerepeltek, mint a játék a parton, egy nagyon finom étel elfogyasztása, kutyaparkba menni, venni egy fürdőt, kutyamasszázst kapni, manikűröztetni, fagyizni, kutyapartit tartani, napozni, bújócskázni, kötelet húzni, rendőrségi ügybe keveredni, megházasodni, satöbbi. 

Természetesen iszonyú sokan vettek részt Isaac utolsó napjainak szebbé tételében, és egy halom fotót készítettek a bakancslistán szereplő élethelyzetekről. Születtek képek többek között kutyabulizó, tengerparton játszadozó, fagyizó és finom ételeket fogyasztó kutyákról is. Hogy Isaac melyeket tudta ezek közül megvalósítani, arról nincsenek információk, de az tuti, hogy boldogan konstatálta, mennyien gondoltak rá az utolsó időkben.