A vízpartokon viszonylag gyakori, hogy különös lényekre bukkannak. Van, hogy sikerül beazonosítani a szörnynek tűnő tetemet, máskor azonban örök rejtély marad, hogy mit mosott partra a víz. Nemrég Walsben bukkant fel valami furcsaság a tengerből, a napokban pedig Kínából került elő egy videó egy különös teremtmény teteméről, aminek első ránézésre mintha madár feje és hal teste lenne.

Az internetezők azonnal rácuppantak a felvételre és megkísérelték értelmezni a látottakat. Így egyesek szerint az állat olyan, mintha felül papagáj vagy galamb lenne, alul pedig hal. Mások azonban inkább delfinfejet látnak. De egyik csoportnak sincs igaza. Egy helyi szakember gyorsan megmagyarázta, hogy a felvéletlen valójában egy eldeformálódott fejű ponty látható és azt is hozzátette, hogy ez az elváltozás viszonylag gyakori.

De ha már felmerült a felül madár, alul hal elmélet, eszünkbe jutott róla a világ egyik legcsodálatosabb jelenete a The Mermaid című filmből, amiben kiderül, hogy nem is olyan egyértelmű, hogy néz ki egy hableány, hiszen nemcsak felül ember, alul hal lehet, hanem megannyi más opció is van. Ezt pedig most muszáj megosztanunk önökkel is: