Totálisan ledermedt egy férfi, mikor viszontlátta a fotóját, amit eladott egy ügynökségnek

2018.06.19. 15:58

Biztos ön is ismeri azokat a gyakran elég béna illusztrációfotókat, amiket cikkekhez és reklámokhoz szoktak használni. Bár sokszor tényleg elég nevetségesen néznek ki ezek a képek, a modelljeik jó pénzt kereshetnek velük, néha világhírre is szeret tehetnek és legjobb esetben soha nem kell viszontlátniuk ezeket a képeket. Ám ha valaki mégis találkozik a saját fotójával, az néha egészen dermesztő élmény lehet, erről pedig az izraeli Yair Kivaiko tud is mesélni.

Az egész azzal kezdődött, hogy egy stockfotó-modell a Twitteren mutatta meg, hogy a fényképét a cigis dobozokon, az impotenciaveszélyre figyelmeztető szöveg illusztrálására használták fel.

Erre reagált Kivaiko, aki tetézte a dolgot. A férfi egy kutyás szelfijét adta el egy ügynökségnek, a fotóját pedig egy olyan cikk illusztrációjaként látta viszont, amiben az állatokkal való fajtalankodást boncolgatják. Ennek fényében pedig egészen más értelmet kap az olvasó számára a férfi fotója, amin a kutyája épp megnyalja a homlokát.

Négy-öt évvel ezelőtt készítettem ezt a képet a szüleim kutyájával, majd eldöntöttem, hogy egy kis extra lóvéért eladom egy appon keresztül. Totálisan ledermedtem, mikor megláttam, hogy mihez használták fel. Jó időbe telt mire a barátaimnak és a családomnak el tudtam, magyarázni, hogy mi történt. Soha nem akartam, hogy úgy ismerjenek meg az emberek, mint AZT a fickót ABBÓL a cikkből

- számolt be az esetről a férfi a The Sunnak.

Ám azt is hozzátette, szerencsére nem ez volt az egyetlen alkalom, mikor a fotóját felhasználták. Például egy Sony reklámban is szerepelt vele, aminek viszont kifejezetten örül.