A mai nappal véget ért a férfidivathetek főszezonja, ami talán nem hangzik túlságosan izgalmasan, de ha ön ismer minket, akkor jól tudja, hogy szezonról szezonra remek érzékkel válogatjuk mindig ki a bemutatók őszintén szólva elég uncsi özönéből a pár legelborultabbat. Ezeken lehet sírni, lehet nevetni, lehet felháborodni, lehet gondolkodni – ezt most mégis hogyan gondolhatták?

A divatheteknél mindig London, Milánó és Párizs a sorrend, most is így haladunk. New York az a divatfőváros, amelyik még mindig nem döntötte el egyértelműen, hogy szeretne-e külön férfidivathetet, és ha egy kicsit elmélyed az alábbi fotóösszeállításban, lehet, hogy önben is fel fog merülni, hogy ezek közül a kollekciók közül néhányat tényleg semmi értelme a női divattól elkülönítve bemutatni. Plusz a műsorokban gyakran női modellek is szerepelnek a férfiakkal vegyesen, de ezúttal persze őket kihagytuk, mert legyen egy heti trend, ahol csak a fiúké a terep! Hát nézzük.

Charles Jeffrey Loverboy

Szóval indítsunk Londonnal, és a Charles Jeffrey Loverboy nevű márkával. Az oldal tetején látható borítóképen is az ő egyik modelljük szerepel bizarr homlokprotézissel, ez a divatház ugyanis nem megy a szomszédba, ha meghökkentő ötletekre van szükség. Van náluk fémesre mázolt arcú modell is újragondolt skótszoknyával, szóval csak ajánlani tudjuk, hogy klikkeljen a képre és nézze végig a teljes fotóösszeállítást – ha nem kattint, nem lát mindent!

University of Westminster

A tervezőszakos hallgatók is megmutatták munkáikat, és a kollekcióból egyértelmű, hogy azért jó diáknak lenni, mert ilyenkor még nem elvárás, hogy amit az ember kiad a keze közül, azért bárki hajlandó legyen pénzt fizetni. Az alkotás szabadságának örvendve a hallgatók a fenti banyaördögön kívül terveztek jeti- és busmanjelmezt is, aztán hogy így ennek mi köze a divathoz, azt lehet, hogy mi is csak akkor tudnánk felfogni, ha már öt éve tanulnánk Westminster egyetemén.

Blindness

London mindig is a legegzaltáltabb tervezők otthona volt, úgyhogy ebben a szezonban innen három divatbemutatót választottunk ki. A harmadik a Vakság fantázianevű márka műsora, és nem vagyunk benne biztosak, hogy ez a tervezők látásának hiányára utal-e, de a ruhákat elnézve komolyan felmerült bennünk, hogy esetleg igen. Bár annyira azért mégiscsak látnak, hogy sikerüljön lemásolni a Gucci pár éve aktuális stílusának néhány jellemzőjét (pl. a szalagokat-masnikat), de itt színtelen, szado-mazós beütéssel van előadva az egész.

Marcelo Burlon County of Milan

Lépjünk tovább Londonból Milánóba, ahol valamivel kevésbé jellemzőek az ennyire elborult divatbemutatók, de azért a Marcelo Burlon County of Milan nevű márkának volt pár váratlan ötlete, amikor az egyébként relatíve hétköznapi ruháikhoz válogatták a modelleket. Persze, láttunk mi már harminc éven felüli férfit divatbemutatón vonulni, de ezek a bácsik most egy kicsit más karaktert képviselnek, mint amit az ember az idősebb modellektől megszokott.

Maison Margiela

És végül következzen Párizs két olyan bemutatóval, amiket ezen a hétvégén tartottak. A Maison Margiela műsorában a szokásos búbánatos és vékony testalkatú srácok mutatták be a tervező legfrissebb ötleteit, kevés színnel, de sok karcsúsított derékkal. A fodrásznak nagyon rossz napja lehetett, mert minden egyes fiút a neki személyesen legelőnytelenebb frizurával büntetett.

Thom Browne

Önnek melyik bemutató lett a kedvence?

És végül jöjjön Thom Browne szombati bemutatója! A Párizsban bemutató amerikai tervezőt két éve szemléztük utoljára, de most tényleg kihagyhatatlan volt a bemutatója. Amint azt a fenti kép jól mutatja, az egész műsor egy stilizált kertben zajlott, és akik nem törpének voltak öltöztetve, azok kifejezetten bohócos szerelést kaptak. Nagyon színes, nagyon túlméretes kabátokkal meg nadrágokkal, gyerekágyneműre emlékeztető mintákkal, és keménykalappal. Úgy tűnik, ez a cirkuszos stílus nagyon benne van most a levegőben, mert a Moschino is egy ilyesmi műsort rendezett két héttel ezelőtt.

Ha ön utálja a bohócokat, könnyen lehet, hogy ez a kollekció fog a legkevésbé tetszeni, de megmondjuk őszintén, hogy szerintünk viszont ezt a legkönnyebb megszeretni a hat közül. Azért persze nem fogunk ön helyett szavazni: a végső döntés az öné! Melyik bemutató tetszett a legjobban a 2019-es tavasz-nyári férfidivathetekről? Klikkeljen egyet a szavazógépben!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A sírjunk vagy nevessünk kategória győztesei ebben a szezonban a következők

A férfitervezőknél néha elgurul a gyógyszer, és ilyenkor mindig jó napunk van. Például ma is. Valaki szerint ez lesz a divat jövő nyáron.

49 · Jun 24, 2018 05:31pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments