Egy ismeretlen szabálytalankodó elég nagy meglepetést okozott egy pennsylvaniai rendőrségen, mikor levélben befizetett egy 44 évvel ezelőtt kiszabott bírságot. A pénz küldője a nevét nem árulta el a hatóságoknak, csak Dave-nek nevezi magát a pár soros üzenetében, amiben arról ír, hogy már évtizedek óta be akarja fizetni a büntetést.

Tisztelt rendőrség,

Már több mint 40 éve hurcolom magammal ezt a bírságot, amit mindig is ki akartam fizetni. Ne haragudjanak, hogy nem adom meg a további adataimat. Tisztelettel,

Dave

A mellékelt büntetésből pedig kiderül, hogy a levél írója 1974-ben parkolt tilosban, amiért akkor 2 dollár büntetést szabtak ki rá. (A nevét azért nem sikerült kideríteni, mert egy másik államból érkezett Pennsylvaniába és abban az időben még nem volt elég fejlett a technológia ahhoz, hogy egy parkolójegy miatt beazonosítsák, kihez tartozik egy másik államban bejegyzett autó.)

A bűntudattól szenvedő szabálytalankodó egyébként igyekezett is figyelmbe venni az idő múlását, ami hatással lehet a dollár árfolyamára, így a leveléhez kettő helyett, öt dollárt küldött. Bár ez igen gáláns, jóval kevesebb, mint amennyit ma egy szabálytalan parkolónak be kell fizetnie, a Inside Edition riportja szerint ugyanis manapság egy parkolási bírság 20 dollár. Ám Dave biztos ezt csak azért nem tudja, mert 1974 óta annyira kínozta a bűntudat, hogy soha többé nem parkolt tilosban.