Nem teljesen egyértelmű, hogy csak a szereplési vágy hajtja, vagy komoly pszichés problémákkal küzd az a Haley nevű nő, aki 2016. óta állítja meggyőződéssel, hogy 

Eminem az apja. 

Édesanyja, Kristi notórius, kényszeres hazudozónak tartja a lányát, ezért segítséget kért Dr. Phillip C. McGraw pszichológustól, aki a Dr. Phil című műsor keretein belül próbál megoldást találni meghívott vendégei problémájára. Anya és lánya a napokban kapott erre lehetőséget, és mivel Haley-t nem lehetett meggyőzni arról, hogy gondjai vannak, ezért a műsoridő nem is volt éppen elegendő arra, hogy ezeket orvosolni lehessen. 

Haley 2016-ban nyilatkozta először a sajtónak azt, hogy Eminem az apja, most pedig, kihasználva a tévé nyújtotta nyilvánosságot, fotóval próbálta bizonygatni az igazát. Szerinte ugyanis kétség sem férhet ahhoz, hogy a férfi, akinek az ölében ücsörög gyerekként, Eminem. Ezzel azonban van egy kis bibi, történetesen az, hogy az emlegetett úriember  

véletlenül sem eminem. 

Az egyezés csupán annyi, hogy mindketten szőke hajúak, férfiak, és valamennyire hasonló vonásokkal rendelkeznek. Ennél jobban már csak az teszi egyértelművé Haley tévedését, hogy a férfi az anyja féltestvére, és Michael-nek hívják. Dr. Philnek sikerült is felvenni vele a kapcsolatot, így Michael megerősíthette a rokoni szálakat, és azt, hogy ő eléggé nem Eminem, csak a 20-as éveiben olykor összekeverték vele. 

Haleyt ez a kijelentés sem győzte meg, sem az, hogy Dr. Phil emlékeztette arra, hogy a lány szerint Eminem a bátyja. 

Emlékszel, amikor azt mondtad, hogy én a nagybátyád vagyok? Még mindig így gondolod? 

Talán, jött a válasz, azt azonban elképzelhetőbbnek tartotta, hogy Dr. Phil sokkal inkább Eminem apja lehet, mint a testvére. Mivel a pszichológus ezt tagadta, Haley látszólag megbarátkozott azzal, hogy ezt rosszul gondolja, de a rapper és a közte lévő apa-lánya viszonyhoz továbbra is ragaszkodott. A meggyőzést egyébként az is nagyban nehezítheti, hogy Eminemnek van egy Hailie nevű lánya, akinek a nevét épp úgy kell kiejteni, mint a Haley-ét, de attól még a két személy nem lesz ugyanaz. 

Noha az ilyen esetek először szórakoztatónak tűnnek, érdemes belegondolni, hogy az efféle tévképzeteket miféle pszichés eredetű problémák okozhatják, amelyeknek a gyökerét sürgősen meg kellene keresni, hogy az illető valós segítséget kaphasson. Ennek talán Haley esetében is több értelme lett volna, mint hagyni, hogy a tévén keresztül bohócot csináljanak belőle.