Dr. Sergi Santos nehezményezte, hogy Samantha nevű szexrobotjával barbárként bántak a látogatók, akiknek bemutatta őt egy tavalyi techvásáron. Állítólag összevissza taperolták, koszolták, ami nemcsak a baba külsején, de Santos lelkében is foltokat ejtett. A tudós ezért - felesége erős unszolására - új funkcióval ruházta fel a robotot, amely azt jelenti, hogy

Samantha most már bármikor ellenállhat a férfiak kéretlen, szexuális jellegű közeledésének.

Tehát lehet fáradt, fájhat a feje, vagy csak simán mondhatja, hogy ma nincs kedve semmihez. Joggal feltételezhetjük, hogy Santos ezzel az eredeti és leglényegesebb funkciójától fosztotta meg a robotot, ami tulajdonképpen igaz, de ha belegondolunk, milyen társadalmi felelősségvállalás rejlik a döntés mögött, könnyebb lesz azonosulni vele.   

A Newcastle-i Life Science Centerben bemutatott újdonságot szabad fordításban fajankó módnak nevezhetjük, amely a szexrobot bőrén keresztül érzékelt nem kívánatos viselkedés esetén lép működésbe. Tehát, ha valaki agresszívan vagy tolakodóan, esetleg iszonyatosan unalmasan ér hozzá Samanthához, ő azonnal ellenkezik, és nemet mond, ha akar. Ez az új frissítés elméletileg a szexrobotok és a valódi nők tulajdonságait kívánja ötvözni azért, hogy a férfiak megtanuljanak bánni az aktuális partnerükkel, függetlenül attól, hogy ember vagy éppen robot az illető. Fontos, hogy megszokják, milyen bánásmódot követ visszautasítás, így az alkotók szerint a felhasználók könnyebben sajátíthatják el a tisztelet és a figyelem képességeit. 

Az ötlet alapjaiban nem lenne rossz, ha nem lenne olyan iszonyú szomorú, hogy erre egyáltalán szükség van, az pedig ha lehet, még ijesztőbb, hogy milyen visszás helyzeteket produkálhat az, hogy Samantha képes ugyan szóban ellenállni, fizikailag azonban nem. 

Samanthának egyébként motorikus végtagjai, arca és csípője van, és vágykeltően suttog, ha kedvesek vele. Ha a tömeggyártása elindul, nagyjából 4.700 dolláros áron kerül majd a piacra, és szex-, családi-, romantikus és extra pajkos móddal fog rendelkezni. 

(Indy100, DailyMail)