Ennek a kislánynak egyedül kell döntenie a saját szoptatásáról

2018.08.04. 07:22

Borzasztó élénk vita folyik szinte állandóan arról, hogy egy szülőnek mit és hogyan kéne csinálnia. Az egyik ilyen sarkalatos pont pedig az, hogy az anyák hol és meddig szoptassák a gyereküket. Erről mindenkinek van szinte kőbe vésett véleménye, amit általában baráti/családi összejöveteleken vagy a Facebook komment szekciójában hangoztat, ám a brit Michelle Emerson olyan szemlélettel állt elő, hogy arról még a Daily Mail is beszámolt. Az asszony ugyanis azt mondja:

engedi, hogy a gyereke irányítsa a dolgot és addig fogja szoptatni a kislányát, amíg a gyerek azt nem mondja, hogy hagyják abba.

tk3s mdrum perverse breastfeeder-1
Fotó: Northfoto

Emerson lánya egyébként most kétéves és az anya gyakran posztol közös, szoptatós fotókat vele. Ez pedig annyira kiakasztotta az Insatgramozókat, hogy volt olyan is, aki egyenesen perverznek nevezte az anyát. Az asszony az ilyen támadásokat sűrű blokkolásokkal és a kommentek törlésével kezeli, de azt mondja, az értelmes vitára viszont nyitott.

Nem tudom, mi köze van rajtam és a családomon kívül bárkinek ahhoz, hogy miként szoptatom a gyerekemet. Azt csinálom, ami szerintem a legjobb a lányomnak és azt látom, hogy boldog és egészséges. Így pedig nem érzem, hogy a kritika jogos lenne. De mindig nyitott vagyok a diskurzusra másokkal

- magyarázza a nő, aki arról is beszélt, mennyivel könnyebbnek érzi most a szoptatást mint mikor a gyereke csecsemő volt. Hiszen a lánya még most is minimum napi ötször igényi a szoptatást, de legalább most már az anya meg tudja vele beszélni, ha éppen nem alkalmas a dolog és kicsit várnia kell. Az nem teljesen világos, hogy ez milyen helyzet lehet, hiszen Emerson azon kívül, hogy amellett kampányol, hogy a gyerek maga dönthessen a szoptatásáról, természetesen a nyilvános táplálás elfogadtatásáért is harcol.

Ám annak ellenére, hogy Emersonnak nyilvánvalóan nagyon határozott elképzelése van az anyaságról, azt is hangsúlyozza, hogy nem szeretné a nevelési módszerét és a véleményét ráerőltetni másokra. Azzal, hogy nyilvánosan beszél a saját rutinjáról, egyszerűen a hozzá hasonlóan gondolkodó anyákat akarja megerősíteni abban, hogy igen, így is lehet gyereket nevelni. 

Kifejtené véleményét?

Csak nyugodtan.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ennek a kislánynak egyedül kell döntenie a saját szoptatásáról

Az édesanyja azt mondja, hagyja hogy a gyerek irányítsa.

129 · Aug 04, 2018 07:22am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy ezzel a témával kapcsolatban önnek is van véleménye, úgyhogy itt most egyetlen kattintással hangot adhat ennek, vagy ha bővebben kifejtené, akkor írja meg a Facebook oldalunkon!

Ön egyetért azzal, hogy egy gyerek maga döntse el meddig szoptassa az anyja?

  • 1142
    Én nem értek vele egyet, de elfogadom, ha úgy érzik, náluk ez válik be.
  • 965
    Ez teljes baromság! Ilyen korú gyereket már nem kéne szoptatni. Inkább árt, mint használ.
  • 670
    Szerintem igaza van az anyának, a gyerek tudja a legjobban, hogy mire van szüksége.