Tudjuk, hogy a címben vázolt tények már önmagukban is szokatlanok, hát még egy mondaton belül, de higgye el, egy kicsit sem túloztunk.

A New Jersey-i rendőrök július 15-én, vasárnap őrizetbe vettek ugyanis egy Bab nevű illetőt, akit sorozatos birtokháborítás vádjával előzetes letartóztatásba helyeztek. Bab, aki személyét tekintve egy mopsz, nem először távozott otthonról engedély nélkül, ráadásul teljesen egyedül, így a Cape May Rendőrkapitányság emberei nem tehettek mást, minthogy rács mögé zárják, és bűnügyi nyilvántartásba helyezik őt. Kikötötték továbbá, hogy csakis óvadék ellenében engedik szabadlábon, amennyiben a gazdái előkerülnek.  

Az esetről a rendőrség a saját Facebook-oldalán adott hírt, a körülmények ismertetése mellett Bab bűnügyi fotóját is mellékelve a poszthoz. 

Így jár, aki elkóborol otthonról

- írták, majd kis idő elteltével egy újabb posztban biztosították az aggodalmaskodó kommentelőket, hogy a kutya jó egészségnek örvend, és a gazdái letették érte az óvadékot: egy bazinagy csomag süteményt. 

Így, hogy a kis fickó egy ideig rácsok mögé kényszerült, volt ideje mérlegelni a tetteit, és átértékelnie az életét. Remélhetőleg nem a visszaeső bűnözők között látjuk majd őt viszont. 

(Mashable)