Elkeseredett lépésre szánta el magát a török, Gülspor nevű ifjúsági focicsapat, annak érdekében, hogy valamiféle profitot termeljen. Az amatőr futballklub 18 játékosát eladta, a bevételéből pedig tíz kecskét vásárolt, mert az állatok több pénzt hoznak, mint a sportolók. A klub vezetője a helyi CNN-nek beszélt az üzletről és elmondta, abban reménykednek, hogy a kecskék teje és húsa álladó bevételt fog termelni, amiből fenn tudják tartani és fejleszthetik majd a csapatot.

Persze nem 10 kecsével akarják megmenteni a klubot, tenyészteni is szeretnék őket és számításaik szerint hat év múlva már 140 kecskéjük lesz, ami már egy stabil bevételforrás lesz. Ez a szám pedig közel annyi, mint ahány játékosuk van, ugyanis a Gülspor csapatának jelenleg nagyjából 150 tagja van.

Nagy szükségünk van az állandó, saját bevételre, hiszen semmilyen állami és szponzori támogatást nem kapunk, a gyerekek számára viszont minél több befektetésre van szükségünk

- magyarázta a klub elnöke, Kenan Büyükleblebi, aki nagyon reméli, hogy ezzel az üzlettel képes lesz megmenteni a csapatot.

A Gülspor egyébként az ország egyik legrégebbi fociklubja, 1954-ben alapították.