Az emberek szeretik előre elképzelni, hogy miként fest majd a születendő gyerekük, közben meg reménykednek, hogy minden eképzelhető vérrokontól csak és kizárólag az előnyös tulajdonságokat örökli majd. A remény ugyanígy megvan olyan szülők esetében is, akik spermadonort kénytelenek igénybe venni ahhoz, hogy gyerekük lehessen. Az ő esetükben azonban nehezebb képzelegni a baba külsejét illetően, hiszen általában nem sokat lehet tudni a spermát szolgáltató férfiról.

Pontosan ezt a piaci rést, na meg az emberek bulvárra való fogékonyságát használta ki egy Los Angeles-i spermabank, amely a hasonló klinikák között egyedüliként vállalja, hogy a megrendelőt egy olyan férfitól származó spermával termékenyíti meg, aki szinte a megszólalásig úgy néz ki, mint az anyajelölt kedvenc híressége.

Tehát gyakorlatilag ki lehet választani, hogy Brad Pitt, Tom Selleck vagy Chris Evans hasonmásától szeretnénk-e gyereket, a California Cryobank pedig gond nélkül ki is elégíti az igényeinket. A honlapjuk szerint ugyanis bárkit, de tényleg bárkit választhatunk, aki az interneten bármilyen formában is megtalálható. A gyakorlatban ezt főként úgy kell elképzelni, hogy a jövendőbeli anyukák felsorolják azokat a jellegzetes külső tulajdonságokat, amelyekkel a kedvelt híresség is rendelkezik (például a magasság, a szem- és a hajszín), ők pedig ezeknek megfelelően választják ki az igényeknek leginkább megfelelő donor urat. Mondjuk ez alapján nem is kell, hogy celebre hasoníltson az illető, elég, ha a megrendelő zsánerének megfelel.

De maradjunk a celebtémánál, elvégre a vállalkozás nagy része erre épül. A nők tehát számos módon kiszűrhetik a számukra előnyös donorokat, így meghatározhatják, hogy csak Harry hercegre, Leonardo DiCapriora vagy David Beckhamre hasonlítson a születendő gyermekük biológiai apja.

A vállalat képviselői azt mondják, Ben Affleck az egyik legnépszerűbb választás.

Nagyon érdekes, hogy milyen férfiakat keresnek a nők. És mivel rendkívül változatos skálán mozognak az igények, ezért rengeteg donorra van szükségünk, hogy legyen miből válogatniuk

- mondta Scott Brown, a California Cryobank kommunikációs alelnöke.

Előfordul, hogy nem klasszikusan jóképű hírességeket is felsorolunk a megrendelőnek, mivel a donorok nem mindig pont egy vezető hollywoodi színészre hasonlítanak. Ezt fontos tudniuk, hogy ne áruljunk zsákbamacskát.