Miközben egyre többen harcolnak az ellen, hogy a gyerekeket már születésükkor, sőt előtte, a nemük szerint bekategorizálják, még többen vannak azok, akik viszont annyira nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy fiuk vagy lányuk lesz-e, hogy külön nembejelentő bulit rendeznek. Ennek különösen Amerikában van most divatja és, ahogy már az is állati snassz, hogy az ember a párja kezét csakúgy, minden felhajtás, flashmob és avokádó nélkül kérje meg, úgy egy baba nemét sem lehet ma már csak egy rózsaszín vagy kék belsejű tortával bejelenteni. Érezte ezt a nyomást az arizonai Dickey házaspár is, akik akkora dobással készültek a gyerek nemét bejelentő partira, amivel végül több mint 8 millió dolláros kárt okoztak.

De, hogy hozták ezt össze?

Nos, a pár azt találta ki, hogy fellőnek az égbe egy megfelelő színnel teli célpontot, ami felrobban, mikor a leendő apa puskával eltalálja és ennek eredményeképp, rózsaszín vagy kék felhőcskével tudatja a jelenlévők számára, hogy milyen hülye gyerekneveken lehet majd gondolkozni a továbbiakban.

A nyilván mérnöki pontossággal megtervezett koncepcióba azonban hiba csúszott, így történhetett, hogy a nembejelentés helyett hatalmas erdőtüzet okoztak a lövöldözéssel.

18,200 hektárnyi erdő pusztult el tűzben, aminek eloltásán nagyjából 800 tűzoltó dolgozott egy hétig. Ezzel pedig a pár összesen 8,188,069 dollár kárt okozott az államnak és magánszemélyeknek, akiknek a területeire szintén átterjedt a tűz.

Az eset egyébként 2017 áprilisában történt, ám csak mostanra sikerült megállapítani a kár pontos összegét és így a bíróság is csak most tudott ítéletet hozni az ügyben. A döntés értelmében a puskát elsütő férfi öt év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, ki kell fizetnie a több mint nyolcmilliós kárt és ezen felül kapott egy 100 ezer dolláros büntetést is.

És ezek után vajon mi az, amit azóta sem lehet tudni az esetről?

Hogy mi is volt végül a gyerek neme.

Forrás: New York Times