Lassan a végéhez ér az RTL Klub túlélős realityjének negyedik évada. Eddig lement 25 adás, ami nagyjából 30-35 nap eseményeit foglalta össze. A műsorban nincs hiba, érdekes, izgalmas és nem csak szóban, de a gyakorlatban is fordulatosabb lett. Vannak karakterek, akiket lehet szeretni, mert aranyosak, viccesek; vannak szereplők, akik szimpatikusak, így szurkolunk nekik; vannak túlélők, akik profin keverik a szart, ezért kicsit ellenszenvesek; vannak, akik izomból taktikáznak és izgalommal nézzük, hogy mi lesz a következő húzásuk, illetve, hogy vele mikor csesznek ki. Egy  szó, mint száz, jól össz lett ez rakva. Lesz is újabb évad. De feltűnt valami a műsor nézése közben.

Mintha több lenne a tangás fenék.

Már az első epizódoknál is feltűnt, hogy indokolatlanul sokat mutatják a lányokat, amikor bikiniben vannak. Olyan bikiniben, aminek az alsó része egy tanga. És jellemzően hátulról látni mindezt. Sőt! Kimondottan ráfókuszálva, totálba mutatva a tangás fenekeket. A tavalyi velvetes cikkeket elnézve is volt pár olyan pillanatkép, amikor el lehetett kapni Anitát, Alexandrát, illetve az olvasóink által a Survivor legjobb nőjének szavazott Klaudiát, amint tangában flangálnak. De ott volt Nóri, Barbara, akik például helyre billentették a mérleg nyelvét azzal, hogy ők klasszikus fürdőruha-alsóban voltak, ami eltakarta a fenekük nagy részét. 

Most viszont Fanni, Nóri, Vera, Emese, Eszti és Alexandra is mind tangában vannak, amikor épp nem valami védettségi vagy zsákmányszerzési játékon kell szerepelniük. (Mert akkor kötelező a gatya.) Erre még az is ráerősít, hogy egyesek rikító színű alsóneművel még fel is hívják erre a figyelmet. És bár nem erről szól a műsor, de azért tényleg feltűnő jelenség. 

Más kérdés, hogy túlélési szempontból mennyire praktikus. Tény, hogy a Survivor helyszínén meleg van, így a játékosok viszonylag kevés ruhában mutatkoznak, de a csupasz fenék könnyen homokos lesz, illetve a rovarok is nagyobb felületen csíphetik meg az embert. Persze lehet, hogy erre a pakoláskor nem gondoltak. Hisz elvégre ez egy pszichológiai emberkísérletbe oltott hajótörés-szimuláció.