Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az internet az egyik legalkalmasabb fórum arra, hogy egy direkt vagy véletlenül létrehozott optikai csalódással gond nélkül megőrjítsük az embereket, és hetekig tartó beszédtémát szolgáltassunk nekik.

Pontosan ennek a célnak felelt meg a kék vagy arany színű ruha, a hasonló tematikán alapuló milyenszínű komód, a fal vagy folyó őrület, az eltűnt teknős, a tengerpart vagy ajtó optikai csalódás, de legutóbb a meztelen női hát/nyak kérdéskör is. Viszont ha nemcsak a szemünket, hanem a fülünket is alkalmazzuk az elénk tárt rejtélyek észlelésében, könnyen lehet, hogy beleőrülünk abba is, hogy nem tudjuk eldönteni: Yannit vagy Laurelt hallunk-e  egy ki tudja, eredetileg milyen célra létrehozott hangmintán. 

Na most egy hasonló illúzióval szeretnénk megismertetni önt, amelyet a tulajdonosa, bizonyos Robert Maguire nem próbált meg rejtélyként beállítani, csak simán az emberek arcába tolta, hadd csodálkozzanak rá

A KONYHAKÖVÖN ÜCSÖRGŐ FEKETE VARJÚRA,

 AMELY VALÓJÁBAN EGY CICA. 

 Nézze csak meg jól, nem lesz könnyű eredetiben látni az állatot, pláne, ha elsőre már madárnak tűnt az illető. Ezzel persze hasonlóan voltak a Twitter-felhasználók is, akik egyhangúlag állították, hogy ettől azon nyomban folyt ki az agyuk a helyéről. Nos, nem vagyunk meglepve egyáltalán. 

Önnek is kifolyt az agya ettől?