Hunter Macdonald az arra járó embereket hibáztatja azért, mert unalmában tönkretett egy 1 millió új-zélandi dollárt (vagyis kb. 182 millió forintot) érő műalkotást. A Water Whirler nevű szobor egy Len Lye nevű művész alkotása (volt), amely 2006. óta állt sértetlenül az új-zélandi Wellington vízpartján, amíg a hiperaktív férfiember rá nem talált, és tönkre nem tette gyorsan. A fémből készült alkotás anyagköltsége 300 ezer új-zélandi dollár, közel 55 millió forint volt. 

Hunter látszólag nem bánja a kárt, amelyet okozott, pedig semmilyen univerzumban nem szokták ünnepelni az ilyet. Még akkor sem, ha a károkozó személy nincs tisztában azzal, hogy amit elemeire zúz szét, egy milliókat érő művészeti alkotás. Így volt ez az ő esetében is. A férfi, látva a hatalmas fémszerkezetet, egyetlen dologra tudott gondolni: azonnal megmássza, lesz, ami lesz. Ezt mondjuk be is tartotta, csakhogy amikor a szobor közelében elhelyezett pózna végéhez ért, az kitört a helyéről, majd Huntert megsebesítve, vele együtt a vízbe zuhant. 

Néhány újonnan kifejlesztett akrobatikus tornamutatványt akartam kipróbálni, aztán egyik mozdulat követte a másikat. És hát szabadnapos voltam, gyönyörű volt az idő, én meg unatkoztam

- nyilatkozta a tvnz-nek, majd hozzátette, hogy a performansza iránt érdeklődő, egyre gyülekező nézősereg motiválta leginkább abban, hogy végigcsinálja a mutatványt. 

Az oszlopon volt néhány lépcsőfokra emlékeztető mélyedés, én hülye meg azt hittem, az tényleg lépcsőként funkcionál. Ráadásul semmi sem tiltotta, hogy felmásszak rá. 

Hunter csúnyán beverte a fejét, még vérzett is, és a lába is eléggé megsérült. Kutyaúszásban, köhögve-zihálva tudott csak kikecmeregni a vízből. Mégsem magát hibáztatja azért, ami történt, hanem meglepő módon inkább a közönséget, akik végignézték az egészet. 

Úgy tűnt, hogy amit csinálok, vonzza a közönséget. Hunter MacDonald meg egy igazi shoman, aki imádja a közönséget. Ott és akkor úgy éreztem, szükségük van arra, hogy megkapják, amit akarnak

- tette hozzá a férfi. Nem mindenki osztja azonban Hunter laza hozzáállását: a néhai Len Lye egykori asszisztense, Roger Horrocks azt mondja, a szobrászt alighanem mélyen sértené a férfi elképesztő idiotizmusa. A stuff.co.nz szerint a Wellington Városi Tanács keresetet adott be a biztosítónak, de ők azt mondják, hogy az ár „kereskedelmi szempontból érzékeny”.