Egy időutazó szerint pontosan az vár az emberiségre, amitől mindannyian rettegünk

vik
2018.11.25. 10:27

Egy bizonyos Mike nevű férfi is beállt az időutazó veteránok, Noah és Edward mögé saját történetével, ami vitathatatlanul nyomasztóbbra sikerült, mint az említett kettőé együttvéve. A 2030-as, a 2070-es és a 2120-as éveket megjárt Noah és az 5000-ben kolbászoló Edward ugyanis sok riasztó eseményt vetítettek előre az utóbbi hónapokban, de talán egyik sem olyan ijesztő, mint amivel Mike állt elő a napokban.

Előbbitől tudjuk például, hogy Donald Trumpot újra fogják választani (jó, ez mondjuk tényleg elég para), hogy 2021-re a Google Glass technológia teljesen átveszi majd a világ fölött az uralmat, vagy hogy 2120-ra olyan mértékű lesz a globális felmelegedés, hogy csoda lesz, ha nem pusztul ki az emberiség öt és fél perc alatt. Mondjuk lehet, hogy erre nem is kell 2120-ig várnunk, bár Edward szerint 5000-ig biztos húzzuk, viszont addigra kénytelenek leszünk megbarátkozni a poszt-apokaliptikus árvízzel, amelyben az életünket tengetni fogjuk majd.

A fenti elméletekkel nem megy szembe történetünk főszereplője, a francia születésű Mike, ugyanakkor rendesen rátesz egy lapáttal a saját verziójával, amely szerint 3700-ban élet-halál harc veszi kezdetét az emberi faj és a mesterséges intelligenciával rendelkező robotok között. 

A háború, amelyre senki sem számított, 3700. szeptember 20-án veszi kezdetét

- állítja határozottan az Apex TV nevű, paranormális jelenségekkel foglalkozó Youtube-csatornának adott interjújában. Mivel aligha tudjuk, van-e valóságalapja a fentieknek, kénytelenek vagyunk minden szavát elhinni. Jobb is, ha így teszünk, pláne, mivel tök hihető érvekkel támasztja alá a kijelentését, amelyekkel egyszerűen képtelenség lenne vitatkozni. Azt mondja, a robotok egyszer csak tisztába kerülnek önnön erejükkel, rabszolgákból vezetővé lesznek, és az emberiség fölé kerekednek. (Milyen váratlan forgatókönyv, nem igaz?)

via GIPHY

Ekkor pedig fizikai és értelmi dominanciájukat bevetve támadnak az emberi fajra, hogy megpróbálják elpusztítani azt. A támadás első hullámát követően a Föld lakosságának 30 százaléka megsemmisül, és a maradék is csak azért marad életben, mert a robotok nem ismerik a nukleáris rakéták indítórendszerének kódjait. Egyelőre. De ez bármikor megváltozhat, nekünk pedig akkor végérvényesen annyi lesz. 

Mike egyébként azért tud ennyi mindent az ember-robot háborúról és 3700-ról, mert állítása szerint 18 éves korában a kanadai Nemzetbiztonsági Laboratóriumban dolgozott, ahol rendszeresen titkos hadműveleteknek vetették alá. Azt mondja, csoportokban és egyénileg is kellett időt utaznia, hogy információkat gyűjtsön a jövőről. 

Általában véletlenszerű időpontokba utaztunk, de a célunk az volt, hogy eljussunk 3700-ba. 

Nem tudni, miért pont ez a dátum akadt be náluk, de kétségtelenül büszkék lehetnek a megérzéseikre, hiszen végeredményben egy történelmi mérföldkő tanúi lehettek ott.