Biztosan ön is olvasott már hihetetlennek tűnő lakáshirdetéseket, amikben vagy elképesztő árakért próbálták elnyomni az ingatlant, vagy rettentően rossz állapotú és/vagy kis méretű lakásokat kíséreltek meg rásózni a kiszolgáltatott bérlőjelöltekre, esetleg egyszerűen hajmeresztő szabályokat állítottak azoknak, akik kivennék a bérleményt. Ám abban is szinte biztosak vagyunk, hogy olyan szigorú szabályokkal még ön sem találkozott, mint amikkel egy brit hirdető az új társbérlőjét keresi. Az arc, akiről nem lehet tudni, hogy nő vagy férfi, 12 hosszú és részletesen kifejtett pontban foglalja össze, hogy mi mindent nem szabad majd csinálnia az új lakótársnak,

ezek közül pedig csak egy, hogy azt kéri, olyan ember ne is jelentkezzen, akinek napi 15-ször kell pisilnie és ezzel túl sok ideig birtokolná a fürdőszobát.

Sajnos az ingatlan pontos elhelyezkedését, méretét és árát nem tudjuk, de talán minimum a Buckingham-palotának kell lennie ahhoz, hogy bárki komolyan elgondolkozzon azon, hogy az itt következő kikötésekkel együtt éljen:

  • Az új lakó a hétköznapokon nem tartózkodhat a lakásban reggel 9 és délután 5 között, hogy ne zavarja az otthonról dolgozó bérlőtársát.
  • Csak olyan ember veheti ki a szobát, aki hajlandó nagyon csendben létezni azokban az órákban, mikor egyáltalán otthon lehet. Például a hangos nevetés este 11 után nem megengedett.
  • Főzni csak 8.30 és este 11 között szabad, de semmiképp sem rendszeresen! A hirdető nem kíván olyan lakótársat, aki nem tudja, hogyan kell összedobni egy szendvicset és naponta több órát tölt a főzéssel. Ne adj' isten hétvégén még egy nagyobb ebédet is elkészít! Azért nem kell pánikba esni, mikró használata engedélyezett.
  • Az ideális bérlő a szabadidejében nem tartózkodik sokat lakásban, nem néz sorozatokat és nem telefonálgat órákig. Ennek fényében pedig talán az sem meglepő, hogy vendéget se nagyon fogadhat. Ha a látogatói száma meghaladja a hármat egy héten, az már túl soknak számít.
  • Ezekhez képest a főbérlő egészen megengedő az alkoholfogyasztás szempontjából. Erről azt írja, hogy sör és bor fogyasztható a lakásban, de persze csak ésszel.

És hogy ne csak a leendő bérlőről legyen szó, egy rövid mondatban magát is jellemzi:

Elég laza vagyok és hiszek az 'élni és élni hagyni' elvben.

Ön olvasott már ennél hajmeresztőbb lakáshirdetést?
Küldje el nekünk!