Valamiért nyílt titoknak számít, hogy a férfiak szeretik eltúlozni a péniszük méretét, amennyiben szóba kerül az egy kellemes baráti csevej vagy a munkahelyi menzán folytatott beszélgetés közben. Azt nem firtatjuk, milyen gyakran kerül szóba ez a téma a férfiak között, de hogy az esetek többségében nem mondanak igazat a péniszük méretét illetően, az majdnem teljesen bizonyos. 

Így nem véletlen az sem, hogy fenntartásokkal kezeljük az olyan tanulmányok eredményeit is, amelyek a tesztalanyok férfiasságának valós méreteire kérdeznek rá, és elemzik ki azokat. De most játsszuk azt, hogy a Bespoke Surgical által végzett felmérés nem olyan alanyokat kérdezett meg, akik abban is kamuznak, hogy kamuznak-e egyáltalán. 

A kutatásban sajnos csak amerikai lakosokat kérdeztek meg, de azért ez is mutat egyfajta képet a jelenségről. Az eredmények alapján tehát kijelenthetjük, hogy a férfiak 

38 SZÁZALÉKA TÚLOZZA EL A PÉNISZE MÉRETÉT, HA RÁKÉRDEZNEK mások,

ráadásul ebből a 38-ból 26 százalék átlagosan 2,5 centivel hazudja hosszabbnak. Meglepő, de a maradék 12 százalék inkább a valós hosszánál megközelítőleg 2,6 centiméterrel rövidebbnek állítja be a férfiasságát, míg a megkérdezettek 62 százaléka azt mondja, a valós méreteivel áll elő, ha ezzel kapcsolatban kell színt vallania. Nincs ezzel semmi gond, a nők a push-up melltartóval is hasonlóan járnak el, mint az emlegetett 26 százalék, csak esetükben nincs szükség a verbális félrevezetésre. 

A tanulmány azt is kijelenti, hogy a férfiak maguknak bevallott péniszmérete átlagosan (nem, nem 34, hanem) 16,4, az eltúlzott verzió pedig úgy 16,8 centiméter. 

És ön kamuzik, ha a pénisze méretéről faggatják?

(Mirror)