tk3s swns diet triplets 06

Egy hét alatt kétszer esett teherbe, és végül három gyereket szült

2019.01.26. 10:23

A Nagy-Britanniában élő Beata Bienias is egyike azon nőknek, akik nem könnyen estek teherbeBieniasnak és a férjének például annyira nehezen jött össze a baba, hogy már le is tettek arról, hogy valaha szülők lesznek. Aztán a legnagyobb meglepetésükre kiderült, hogy nem is egy, hanem azonnal három gyermekük születik majd, akik bár egy egyszerre jönnek világra, különböző időben fogantak.

A nő ugyanis egy héten belül kétszer esett teherbe. Az első alkalommal természetes úton, másodszor pedig mesterséges megtermékenyítéssel.

A most 36 éves asszony nagyjából tíz éve próbálkozott a párjával és már számtalan orvosi vizsgálaton voltak túl, mire a nő terhes lett. Bieniasnál pár éve policisztás ovárium szindrómát diagnosztizáltak, ami nehezíti a teherbeesést, és azt tanácsolták neki, hogy kezdjen el diétázni annak érdekében, hogy az állapota javuljon. Az asszony be is tartotta az előírásokat, egészségesebben kezdett táplálkozni és sokat fogyott, a leletei pedig annyit javultak, hogy tavaly februárban az orvosai zöld utat adtak neki ahhoz, hogy elkezdjen próbálkozni a mesterséges megtermékenyítéssel.

tk3s swns diet triplets 09
Fotó: Northfoto

Először injekciókezelést kapott, majd tavasszal megtörtént az embrió beültetése is. Ekkor még senki nem tudta, hogy Bienias pár nappal a bevakozás előtt már megfogant. Csak az első ultrahangon derült ki, hogy a nő három gyerekkel terhes, akikből kettő természetes úton jött össze, egy pedig a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően.

Először nem látszott semmi a képernyőn és ettől nagyon megijedtem. De aztán az ultrahangot végző nő odafordult a férjemhez, hogy nem akar-e leülni. Ekkor kaptuk meg ugyanis a hírt, hogy három gyerekünk lesz. Soha álmodni sem mertem volna ekkora csodáról

- mesélte a brit Metronak az anya, aki azt is elmondta, hogy később kiderült, az ikrei nagyjából négy nappal a beültetés előtt fogantak, annak ellenére, hogy az orvosok egyébként azt tanácsolták nekik, hogy a beavatkozás előtti napokban már ne szexeljenek.

Az asszony elmondása szerint a szakembereket is annyira meglepte az eset, hogy csodának nevezték. Hiszen, bár van rá tudományos magyarázat, mégis elenyésző az esély arra, hogy ez megtörténjen.

Annak ellenére pedig, hogy  Bienias mennyire nehezen esett teherbe, a várandóssága problémamentes és - saját megítélése szerint - könnyű volt. A három baba, két kislány és egy fiú, végül a kiírt dátum előtt a 34. héten, egészségesen születtek meg tavaly decemberben. Azóta pedig a házaspár élete főleg a gyerekek etetéséből, büfizetetéséből, altatásából és tisztába tevéséről szól, de azt mondják, ennél boldogabbak nem is lehetnének.

tk3s swns diet triplets 01
Fotó: Northfoto

 

Ha pedig még jobban szeretne belelátni abba, hogy milyen az élet, három pici gyerekkel, akkor az ex-megasztáros Bálint Ádámmal készített interjúnkat ajánljuk figyelmébe, aki az Instagramon dokumentálja, hogy milyenek a napjai, amióta ikrei születtek!