Igazán furcsa diagnózist kapott egy kínai nő, aki azzal ment kórházba, hogy egyik napról a másikra részlegesen megsüketült. Az asszonyra egyik este rosszullét tört rá, hányinger gyötörte és csengett a füle, emiatt pedig úgy döntött, korán lefekszik, hiszen köztudott, hogy egy nagy alvás sok egészségügyi problémára megoldás lehet. Másnap reggelre a rosszulléte valóban el is múlt, ám egy ijesztő tünet lépett a helyébe: 

egy szót sem hallott abból, amit a pasija mondott.

Ami pedig még jobban még jobban megdöbbentette, hogy ezt követően a kórházban a doktornője szavai viszont kristálytisztán eljutottak hozzá.

A vizsgálatok során hamar kiderült, nem túlműködő szelektív hallásról van szó, hanem a nő elvesztette a képességét a mély hangok érzékelésére, ezen a frekvencián pedig jellemzően a férfiak beszélnek. 

Szóval, jelenleg ha az asszonyhoz a párja vagy más férfiak a bee gees hangján szólnak, akkor nincs probléma. Cserébe viszont egy tubakoncertre nem érdemes elvinni, abból ugyanis semmit nem hallana.

Ez egyébként egy viszonylag ritka kórkép - 13 ezer halláskárosultból egyet érint -, gyakoribb, hogy a halláscsökkenés először a magas hangok érzékelésben jelentkezik.

Jó hír viszont, hogy a nő orvosa szerint ez csak átmeneti állapot, a hallásvesztését ugyanis vélhetően a stressz és a kialvatlanság okozta, hiszen az asszonynak korábban nem volt semmilyen hallásproblémája. Így a doktornő bízik benne, hogy a páciensének csak pár nap pihenésre van szüksége a gyógyuláshoz, addig azonban a csetelés, a jelelés és visítozás marad megoldásként, ha beszélgetni kíván férfiakkal. 

Forrás: Daily Mail