• 1994-ben adták le az első részt a sorozatból,
  • 2004-ben ért véget,
  • és új részek ugyan nem készültek, de a hazai tévécsatornák is rongyosra ismétlik a sorozat epizódjait,
  • ugyanez érvényes a külföldi tévékre, sőt, 2018-tól a Netflixen is elérhetővé vált a hat főből álló baráti társaság fiktív kalandja,
  • így még mindig téma a 15 éve véget ért kultikus vígjátéksorozat,
  • és állandóan felmerül, hogy talán visszatérnek a szereplők mondjuk egy búcsúfilm erejéig,
  • aztán ezeket a híreket a színészek közül valaki mindig megcáfolja,
  • de a lényeg, hogy 25 éven át, negyed évszázada a rajongók szüntelenül keresik az eddig még nem ismert részleteket, híreket a Jóbarátokkal kapcsolatban.

És most megint kiderült valami.

Eredetileg nem is David Schwimmer kapta volna Ross szerepét.

A The Guardian leült beszélgetni pár mellékszereplővel, ha már a sorozat lett a legtöbbet streamelt tévéműsor a világon, és meg is tudtak tőlük ezt-azt. Leginkább Rachel vőlegényét alakító Mitchell Whitfield árult el egy eddig nem ismert részletet.

Eleinte azzal szerénykedett, hogy amúgy ő, mármint Dr. Barry Farber karaktere az egész sorozat kulcsfigurája. Ha ő nincs, akkor az egész sorozat meg sem történik. Ezt a következővel magyarázza: ha Rachel nem hagyja ott Barryt az oltárnál, akkor soha nem megy a Central Perk kávézóba, ahol nem ismerkedik meg Monica barátaival, nem költöznek össze, stb. És tényleg van benne valami.

Ami pedig Ross szerepét illeti. Mitchell Whitfieldet többször is visszahívták castingra, mert Chandler és Ross karakterét is látták benne. Végül utóbbi mellett döntöttek, és már majdnem véglegesítették is a dolgot, amikor közölték vele, hogy még egy embert azért meghallgatnának. Mint kiderült, ez az utolsó beugró David Schwimmer volt, aki meg is kapta a szerepet.

Whitfield állítja, hogy nem rágódik azon, hogy mi lett volna ha, de az is tény, hogy mostanra több millió dollárja lehetne a sorozatból. Így viszont be kell érnie, hogy különböző animációs sorozatokban szinkronizál.

(The Guardian)