A fenti modell a londoni divathét részeként vonult a Burberry kifutóján vasárnap. A bemutató után azonban akkora volt a felháborodás emiatt a modell miatt, hogy három nappal később a patinás brit divatház bocsánatkérést adott ki. Alább a fotóra kattintva nagyobb méretben is megtekintheti, hogy mit találtak olyan sokan kifogásolhatónak.

A felháborodók között szerepelt többek között Liz Kennedy modell, aki maga is dolgozott manökenként ezen a divatbemutatón, de nem ő viselte a kérdéses kötelet a nyaka körül – merthogy természetesen ezzel van itt a probléma.

Amint arra Liz Kennedy is rámutat, semmi szükség nem volt arra, hogy a kapucnipertliként használt kötelet pont úgy kössék meg, hogy az az öngyilkosságra, illetve lincselésekre-akasztásokra-kivégzésekre emlékeztessen. Kennedy azt mondta, a helyszínen, a bemutató előtt beszélt erről valakivel a Burberrytől, de azt mondták neki, hogy ez csak divat, a magánéleti problémáival nem tudnak foglalkozni.

A BBC szerint a Burberry utólag azonban elismerte, hogy hibáztak. Marco Gobetti igazgató szerdán kiadott közleménye szerint a márka „mélyen sajnálja”, hogy felháborodást okoztak, és hogy ez „érzéketlenség volt, hibát követtünk el”. A Burberry kreatív vezetője, Riccardo Tisci hozzátette, hogy „bár ezt az összeállítást a tengerészstílus ihlette, valóban érzéketlen dolog volt”.