Legutóbb a 10 year challenge őrjítette meg a világot annyira, mint most az ázsiaiak (főként kínaiak) között elterjedt, de egyre nagyobb teret hódító, úgynevezett hamis repülőzés kihívás, amelynek lényege egy olyan videó elkészítése, amely elhiteti az emberekkel, hogy az illető egy repülőn utazik. Nem kárhoztatjuk érte, ha nem érti a motivációt, dehát a netes őrületeknek általában nem is kell, hogy értelmük vagy jogos indítékuk legyen. 

A Weibo és TikTok nevű közösségimédia-felületeken mindenesetre már 20 milliós megtekintésnél járnak ezek a videók, amelyeknek az elkészítése nem ördöngösség, viszont annál több fantáziát igényelnek, ha nem akarunk egy idő után kiszámíthatóak és túl unalmasak lenni. 

Alapvetően nem kell hozzá más, mint egy kép a magasból és egy tárgy (bármilyen tárgy), amely a repülő ablakát testesíti meg. Ilyen mondjuk egy mosószeres flakon füle, egy szék, de lehet akár egy vécéülőke is. És hát nyilván minél meglepőbb és oda nem illőbb a tárgy, annál jobb. Ha pedig valamilyen módon egy kisállatot is a videóba applikálunk, a siker abszolút garantált. Ha kedvet kapott a dologhoz, tekintse meg a legjobbakról készült összellítást, és ihletődjék. 

(Metro)