Nem ismeretlen jelenség, hogy egy cég alkalmazottai annyira elégedetlenek a munkakörlényeikkel, hogy arról álmodoznak, bárcsak képesek lennének összefogni és valami igazán hatásos módon jelezni a munkáltatójuknak, hogy nem érzik magukat jól az adott körülmények között. Ez legtöbb esetben csak a közös ebéd közbeni háborgásban szokott kimerülni, ám egy amerikai gyorsétterem dolgozónak most mégis sikerült ezt új szintre emelniük. A Sonic lánc egyik ohiói éttermében az alkalmazottak ugyanis fogták magukat és kollektíven felmondtak, erről pedig a vendégeket is tájékoztatták egy kézzel írt levélben.

A rettenetes vezetőség miatt mindannyian felmondtunk. A céget olyan embereknek adták el, akik mindenkit leszarnak magukon kívül. Elnézést kérünk a kellemetlenségért, de a csapatunk nem hajlandó egy olyan vállaltnál dolgozni, ami semmibe veszi az alkalmazottait, akik mindent megtesznek a cégért. Túl keményen dolgozunk, túl sokáig. Most továbblépünk valami jobb dolog irányába. Az új tulajdonosoknak pedig üzenjük, hogy: kapjátok be!

Ez olvasható az alkalmazottak kilépőlevelében. A Scioto Post információ szerint emellett, az elmúlt pár napban a Sonic két másik éttermében is felmondtak a dolgozók. A lap úgy tudja, az elégedetlenséget az okozta, hogy az új tulajok a már elve is alacsony fizetéseket is lecsökkentették, ráadásul az addigi vezetőket is elküldték.

Ezzel szemben a cég szóvivője a Munchiesnak azt nyilatkozta: semmilyen szinten nem változtattak a bérezésen, tehát az álláspontjuk szerint, nem történt bércsökkentés.