Túl kicsiny pénisze miatt nem képes utódot nemzeni Hektor, a lengyel kajmán

vik
2019.03.02. 09:08

Hektor és Luiza majdnem ötven éve, egész pontosan 1973 óta hűséges társai egymásnak, és ennyi ideje már, hogy a legnagyobb szeretetben élnek együtt a lengyelországi Posnan Állatkertben. Kettejük kapcsolata több szempontból is különleges: például abban, hogy kajmánok lévén nem jellemző rájuk, hogy ilyen hosszú ideig kitartsanak a párjuk mellett, ezek az állatok ugyanis általában nem egy életre választanak maguk mellé párt. Ők azonban minden felmerülő akadályt leküzdöttek, és szemlátomást még mindig egymással képzelik el az életüket, ami alighanem így is marad már.

Pedig a kapcsolatukat egy igen komoly probléma árnyékolhatná be, ha hagynák. Hektor ugyanis nem képes utódot nemzeni. És nem azért, mert még nem készült fel az apaságra, vagy mert még nem élte ki magát, és inkább bulizni szeretne, nem. Próbálkoznak ők, csak sikertelenül. És ahogy nemrégiben kiderült, nem Luiza szervezete a szűk keresztmetszet, hanem az uráé.

A tudósok ezért évek óta vizsgálják, hogy kiderítsék, mi okozza Hektor terméketlenségét, vagyis, hogy miért találják minden alkalommal megtermékenyületlenül Luiza tojásait. Eddig rengeteg teóriát vettek számításba, számos alkalommal vizsgálták meg az állatot, sőt, az étvágytalansága miatt többször került gyomorgyógyász kezei közé is, hiába. Mivel semmiféle elváltozást nem tapasztaltak, nem értették a sorozatos kudarcok okát sem, egészen addig, amíg néhány német tudós látogatása és segédkezése után vége megtalálták a választ.

Malgorzata Chodyla, az állatkert szóvivője elmondta, hogy azért is furcsállották a dolgot, mert a páros láthatóan próbálkozott, a tojások azonban csak nem akartak megtermékenyülni. Most már tudják, miért nem. Sajnos a probléma nem pszichés eredetű, és nem is kifejezetten egészségügyi jellegű, viszont gyakorlatilag kezelhetetlen.

hektor kajmán kis pénisz.png
Fotó: Youtube

Hektornak ugyanis túl apró a pénisze ahhoz, hogy utódot nemzzen erre a világra.

Ha most arra számít, hogy jön a hepiend, mert egy fantasztikus módszer segítségével sikerült megnövelni Hektor férfiasságát, akkor ki kell ábrándítanunk. Sajnos nincs túl jó vége a történetnek, ugyanis az egyetlen megoldást arra, hogy a párosnak gyerekei születhessenek, a lombikos megtermékenyítés jelentené. Ez azonban, mondja Chodyla, egyrészt iszonyú költséges eljárás, másrészt az állatoknál csak veszélyeztetett fajok esetében alkalmazzák.

Sajnos a hüllőknél valóban létkérdés a hímnemű egyed péniszének mérete a megtermékenyítés során, így ha az nem megfelelő, akkor csak a csoda segíthet abban, hogy egy szép napon közös utódokat hozzanak a világra. Persze a próbálkozásnak ettől még nem kell véget érnie.