Talán már önt is megtréfálta ma az egyik kedves kollégája vagy párja? Vagy esetleg ön eszelt ki valamilyen poént szeretett vagy kevésbé szeretett hozzátartozóinak? Kérjük, ne vigye túlzásba a humorizálást, mert akár még halállal is végződhet egy ilyen április elsejei viccelődés. Nem hiszi? Íme néhány példa.

Az újjáéledt Titanic

2001-ben egy brightoni rádiós műsorvezető azzal poénkodott, hogy Beachy Head partjainál látható a Titanic élethű mása. Az imént említett Beachy Headről azt érdemes tudni, hogy itt van Anglia legmeredekebb mészkőszirtje. A hír beolvasása után több száz naiv rádióhallgató felkereste a veszélyes partszakaszt, hogy megnézze a Titanicot, amit persze nem láttak, mert nem volt ott semmi.

A rengeteg ember súlya miatt a szirtből néhány darab lemorzsolódott és a vízbe hullott. A helyzet annyira kritikussá vált, hogy rendőröket kellett hívni, hogy biztosítsák az életveszélyessé vált helyet, és elküldjék a bámészkodókat.

Amikor szó szerint értendő, hogy haláli ijesztő

1896-ban egy tennessee-i farmer úgy viccelte meg feleségét, hogy egy fehér maszkot az arcára húzva megijesztette egy váratlan pillanatban. A férfi akkor lepte meg az asszonyt, amikor megkérte, hogy készítse el a vacsoráját. A nő annyira megijedt, hogy egy órán belül meg is halt.

Nem minden víz, ami annak látszik

2002-ben Kansas Cityben egy másik rádiós azzal ijesztett rá a hallgatóira, hogy bejelentette: veszélyes mennyiségű dihidrogén-monoxid került a vízbe, ami gyakori vizelést és bőrráncosodást okoz. Amint ez elhangzott, több száz telefonhívás érkezett a rendőrségre, akik attól tartottak, a víz megmérgezése mögött egy összehangolt terrorakció áll.

Pedig ha tudták volna, hogy a dihidrogén-monoxid lényegében nem más, mint a hétköznapi víz tudományos elnevezése…!

A jordániai ufó

Egy Jaft nevű jordán város helyi lapjának címoldalán április elsején az a hír szerepelt, hogy egy repülő csészealj landolt a településtől nem messze. Az emberek annyira megijedtek, hogy a szülők nem engedték iskolába a gyerekeiket, a polgármester pedig elkezdte megtervezni a város teljes evakuációját.

Az esetben az a legmegdöbbentőbb, hogy mindez 2010-ben történt.

Tiltakozás brazil módra

Amikor 1959-ben Sao Paulóban a diákok megelégelték az inflációt és a szennyvízcsatornákból feltörő mocskot, úgy döntöttek, ők is indítanak egy jelöltet a helyi választásokon. Ő volt Cacareco, a négyéves rinocérosz, a Sao Paulói állatkert egyik sztárja. Az egész poénnak indult, de meglepő módon a városi tanács magatehetetlen és problémamegoldásra képtelen tagjai arra biztatták a lakosokat, hogy helyettük inkább az állatra szavazzanak, aki el is nyerte a szavazatok döntő többségét: mintegy százezren voksoltak rá.

Természetesen Cacareco végül sosem töltötte be a városatya szerepét, a bizarr szavazást érvénytelennek minősítették.

via: Mirror, History