shutterstock 131124497

Egy nő egy online DNS-tesztből jött rá, hogy 29 testvére van

2019.04.05. 12:22 Módosítva: 2019.04.05. 12:23

Egy San Francisco-i nő 27 évesen jött rá, hogy az apja valójában nem is a biológiai apja, pedig csak annyit akart megtudni egy online DNS-teszttől, hogy nincs-e valamilyen genetikailag öröklődő betegsége. Mint kiderült: ilyenje nincs, de van helyette 29 testvére. 

Shauna Harrison a 23andMe weboldalnak köszönhetően kiderítette, hogy Kalifornia északi részén él egy zsidó és orosz felmenőkkel rendelkező spermadonor, akivel több egyezést is mutat a DNS-e. Itt jött rá, hogy ahhoz, akit eddig a biológiai apjának hitt, ahhoz genetikailag semmi köze nincs. 

Shaunára másnap már rá is írt a weboldalon az egyik testvére:

Úgy tűnik, rokonok vagyunk. Nem tudom, meglep-e ez az információ

– állt az üzenetben. Aztán egymást követték a hasonló e-mailek, ma pedig, két és fél évvel a DNS-teszt elvégzése után, Shaunának már majdnem 30 féltestvére van, akikkel online találtak egymásra.

A testvérei elég eltérő korúak, akad közöttük 24 és 41 éves is. 

Nem tudok rá jobb szót találni, mint azt, hogy furcsa, amikor azért találkozol valakivel, mert megegyezik a DNS-etek. Közünk van egymáshoz, mégis teljesen mások vagyunk

– nyilatkozta Shauna.

A nő az új családtagjaival a Facebookon tartja a kapcsolatot, és külön táblázatot vezet arról, hogy melyik családtagjának mikor van a születésnapja. Arról nem esik szó, hogy mondjuk Shauna nem biológiai apja mit szólt ahhoz a felfedezéshez, hogy semmi közük nincs egymáshoz. 

via: The Sun