Bármennyire is szépnek tűnik a fantáziavilágában, de a nők többsége sosem viselkedik úgy a fürdőszobában, ahogy azt a filmekben és Insta-képeken látni lehet. Nem borozgatnak hangulatvilágításban, nem tartanak aromaterápiás gyógyfürdőket, és aligha borotválják a lábukat széles mosollyal az arcukon. Eláruljuk, mi is a meztelen igazság. 

A filmekben, női kozmetikumok reklámjaiban és a közösségi médiában időről időre feltűnő tartalmak között gyakran találkozhatunk olyan idealizált jelenetekkel és képekkel, melyekben a nők egy pohár vörösbort kortyolgatva pihennek egy kád forró vízben, teamécsesekkel körbevéve, vagy éppen vidáman, énekelve-táncolva sminkelik magukat.  A rideg valóságból merített tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy ilyennel a hétköznapokban nemigen találkozni. 

Kezdjük mindjárt ott, hogy a nők többségének reggelente maximum negyedórájuk van arra, hogy elkészüljenek a fürdőszobában (amibe férfimérce szerint még a kávézásra is jut idő). Ez az időkeret a nőknek csak arra elég, hogy idegesen összekapják magukat indulás előtt, úgyhogy aligha tudják kivitelezni, hogy mindeközben még egy pohár vörösbort is megnyissanak. 

A reggeli rohanásban pontosan arra van idejük, hogy megdöntve az előző napi rekordjukat, néhány perc alatt elkészüljenek, miközben lefő a reggeli kávé. Éneklés helyett pedig sokkal inkább morognak káromkodásokat nemlétező bajszuk alatt, amikor megnézik, hogy mennyi az idő, és rájönnek, hogy még azt sem tudják, mibe menjenek dolgozni. 

Akkor biztosan este ejtőznek hosszasan a fürdőkádban, gondolhatják sokan. tévesen. 

Abban ugyan mi sem kételkedünk, hogy egy fárasztó nap után megbontanak egy üveg bort, amit eddigi tapasztalataink alapján sokkal nagyobb valószínűséggel fogyasztanak el a tévé előtt ülve, valamilyen trash sorozatot nézve, csipszet majszolgatva. (Elvégre ennyi kalóriadús kényeztetés még nekik is kijár, nem?)

És bármennyire is szeretnék kedves férfitársaink azt hinni, hogy a nők örömmel és boldogan szépítkeznek a haj- köröm és bőrápolás a legtöbb hölgy számára rémálom, a gyantázás pedig a legpokolibb szenvedés szinonimája a szemükben. Úgyhogy fájdalommentes szőrtelenítőreklámok ide vagy oda, a gyantázás percei koránt sem olyan vidámak, ahogy azt a reklámokban láthatjuk. 

Ami pedig a hangulatgyertyákat, füstölőket és társaikat illeti... Most őszintén, van, aki ezt elhiszi? Túl sok macera az egész. Akkor már sokkal inkább jöjjön egy pohár (mit pohár, egy üveg) bor, és az imént lerajzolt idilli csendélet. 

Tudjuk, hogy sok férfi fantáziál szenvedélyes fürdőszobai percekről a szerelmével, ám a valóságban elég sok prózai probléma merülhet  fel ekkor is. A fürdősó csíphet, a mécsesek túl korán leéghetnek, hogy a váratlanul fellépő zavaró tényezőkről ne is beszéljünk...

A legkevésbé sem idilli következtetésünk tehát az, hogy a nők és a férfiak talán nem is annyira különbözőek, ha a fürdőhasználatról van szó: a kulcsszó a gyorsaság és a hatékonyság.

Persze, senkit nem buzdítunk arra, hogy számolja fel pikáns fantáziáit arról, hogy mit művelnek a nők a fürdőszobában, egy tanácsot azért mégis ajánlanánk önnek. 

Sose nyisson rá a fürdőszobában tartózkodó kedvesére, és ön is mindig csukja be maga után a mosdó ajtaját!

Van, amiről jobb, ha nem tudunk, és pláne jobb, ha nem is látjuk. Vagy halljuk. 

(Az ötletet a boredpanda cikke adta.)