Az alábbi képen látható Liz Smith 45 éves, Massachusetts államban, egy Brighton nevű városban dolgozik főnővérként egy kórházban. Két éve volt, hogy munka közben az újszülöttosztályon megpillantott egy kisbabát, aki akkor 8 hónapos volt, 5 hónapja gondozták már ebben a kórházban, mivel koraszülöttként, több problémával jött a világra, mert édesanyja heroint, kokaint és methadont használt a terhesség alatt. Sőt, mindkét szülő függőséggel küzd, ezért kolléganőjével folytatott beszélgetéséből Smith megtudta, hogy a többek között tüdeje miatt kezelt Gisele-t még soha senki nem látogatta meg. Ekkor egy olyan ötlet fogant meg a főnővér agyában, amiről két évvel később, azaz most a Washington Post írt cikket.

(Az oldal tetején látható borítókép csak illusztráció.)

Smith világéletében gyereket szeretett volna, de nem volt családja, így úgy döntött, magához fogadja a kislányt.

Azzal a feltétellel engedték meg neki, hogy Gisele-t nevelőszülőként hazavigye, hogy mindent meg kell tennie azért, hogy a kisbaba végül a vér szerinti szüleihez kerüljön. A vér szerinti szülők hetente, felügyelet mellett jöttek látogatni Gisele-t, de minden bizonnyal nem sikerült kigyógyulniuk a függőségükből, mert egy idő után a hatóságok megszüntették szülői jogaikat azzal, hogy a gyermeket a legközelebbi alkalmas hozzátartozónak kell adni.

Ami az egyik oldalról egy borzasztóan tragikus történet, az a másik oldalról, azaz Liz Smith számára hatalmas öröm volt. A két vér szerinti szülő családjában ugyanis nem találtak olyan személyt, akire a gyógyulófélben levő kislányt rá lehetett volna bízni, így tavaly októberben nevelőanyja valóban örökbefogadhatta Gisele-t. A következőket nyilatkozta erről a pillanatról:

Ami nekem nyereség, az másnak veszteség. Nehéz leírni azt az érzést, amikor az ember egy ilyen fontos pillanatot él meg, ami megváltoztatja az életét, de közben ugyanez más életét is megváltoztatja, de ellentétesen.

A kislányt most már hivatalosan is Gisele Smithnek hívják, állapota tovább javul, bár még mindig kell csövön keresztül táplálni, de jár, beszél, énekel és tele van energiával.