A gyerekvállalás, gyereknevelés, illetve egy magzat elvetetése olyan téma, amiről mindenkinek megvan a maga véleménye, és általában nem is szereti magában tartani azt. Ezek a kényes témák általában heves reakciókat váltanak ki az emberből, pláne, ha a felek nincsenek közös nevezőn az adott ügyben. Most egy 20 éves főiskolás lány tapasztalta meg ezt, amikor az Uber-sofőrjének nem tetszett, hogy el akarja vetetni a gyerekét.

Fősulira járok New Yorkban. Nincs autóm a kapmuszon, mivel túl drága lenne számomra. 20 éves vagyok. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor egyből eldöntöttem, hogy abortuszt akarok. mivel nem vagyok abban a helyzetben, hogy gondoskodni tudjak egy gyerekről.

Volt is az egyetem közelében egy hely, ahol elvégezték volna a beavatkozást, de egy hétnél hamarabb nem tudtak időpontot adni. Viszont volt egy klinika, ahol 3 napon belül tudtak fogadni. 

Rendelt magának egy Ubert, ami időben meg is érkezett, de már az induláskor nem stimmelt valami.

Pár perce már úton voltunk, amikor a sofőr megkérdezte, hogy abortusz klinikára megyünk? Sokkot kaptam. Azt se tudtam, hogy mit mondjak, így inkább csendben maradtam. Erre a fickó folytatta, hogy "Tudom, nem az én dolgom, de..." majd elkezdte ecsetelni a felesége abortuszának undorító részleteit. Majd azzal zárta, hogy egy csomó mindent nem mondanak ám el neki a beavatkozással kapcsolatban, de ami még fontosabb, hogy életem végéig bánni fogom, hogy elvetetem a gyerekemet. 

A lány elmondása szerint itt erősnek kellett maradnia, hogy ne sírja el magát. Továbbra sem szólt semmit, csak bámult ki a kocsi ablakán. Az út felénél jártak, amikor a sofőr lehúzódott. Akkor közölte a lánnyal, hogy nem viszi tovább, de vissza sem, plusz megjegyezte, hogy itt más Ubert nem is fog találni magának.

A lány egyből sírni kezdett, hívta a szüleit, majd a pasiját is. Utóbbi megnyugtatta. Mondta neki, hogy hívja fel a klinikát, mondja meg, hogy mi történt, majd egy helyi taxi társaságot keressen, azok elmennek érte. Végül sikerült elvetetnie a gyerekét.

Az eset után feljelentést tett a rendőrségen, illetve panaszt tett az Ubernél. A közösségi fuvarszolgálattal foglalkozó cég ki is tiltotta az illetőt, de a lány további jogi lépéseket fontolgat.

(boredpanda)