Egyszer már írtunk a kevés szexről, akkor az amerikaiak voltak porondon. Most a britek szexuális szokásairól készítettek egy elég átfogó kutatást. Rájöttek, hogy mindenki kevesebbet csinálja és a modern élet szokásai miatt ez nem is fura.

A brit kutatás szerint - amely során 34 000 embert kérdeztek meg - manapság minden párnál kevesebb a szex, mint az elmúlt években. A British Medical Journal publikálta a sokkoló eredményeket:

minden harmadik férfi és nő nem szexelt az elmúlt hónapban!

Kevesebb, mint a férfiak és a nők fele szexel legalább egyszer egy héten. A szexmentes élet egyébként leginkább a 25 év feletti, együtt élő párokat vagy házastársakat érinti. 

Kínos tények:

  • Kevesebb, mint az emberek fele jut el az ágyig legalább egy héten egyszer. 
  • Nőtt az elmúlt hónapban szűziesen élő nők és férfiak aránya is. (Nőké 23%-ról 29,3%-ra, férfiaké 26%-ról 29,2 %-ra.)
  • Csökkent azoknak az aránya, akik a múlt hónapban 10 alkalomnál többször voltak szerencsések, a nők és a férfiak körében is. (Nők: 20,6 %-ról 13,2%-ra és a férfiak: 20,2%-ról 14,4%-ra.)
  • A nők egy hónapban átlagosan a korábbi négyhez képest csak kétszer, a pasik csak háromszor élik meg a szex okozta örömöket. 

Nem szexelnek?

Igen.

Szeretnének többet?

Nyilván. A nők fele, a pasik kétharmada élne meg több intim percet.

Szóval mindenki többet csinálná, de nem teszik.

Túl fáradtak, elfoglaltak és stresszelnek

Kaye Wellings szerint, aki a kutatást vezette, a modern élet üteme nem ad lehetőséget a sok szexre. Akik leginkább megszívják, azok az életük közepén járó, „szendvics" generáció. Fontos a munka, a gyereknevelés, az egyre öregedő szülők miatt is aggódnak, nagy a felelősség. Miért nincs szex? Kérdezhetné a brit asszony a férjét. 

Hát ezért:

  1. Csökken a társadalmi nyomás, ami a szexuális tevékenység jelentőségét erősítené
  2. A nők kevésbé hajlamosak párjuk szexuális igényeinek kielégítésére
  3. Több social media (bár azt nem tudni, ettől miért lesz kevesebb szex, talán azért, mert inkább az Instán lóg mindenki, mint egymáson.)

Weillings professzor szerint egyébként nem gáz, ha kevesebb a szex, nem ettől lesz boldog az ember. A legtöbben azt hiszik, hogy mások többet csinálják mint ők és most ez a kutatás megnyugtathatja őket, hogy nem így van.

Egy szexterapeuta, Peter Saddington szerint a minőség fontosabb, mint a mennyiség, mert a jó élményt szívesebben átéli újra az ember. (Hát mondjuk ez nem meglepő.) Szerinte időt kell szakítani a szexre és nem olyan nagyon fontos a spontaneitás. Akár egy dátumot is ki lehet jelölni a nagy napra.