A 27 éves Kós Anna Dominika számára sosem volt kérdés, hogy tűzoltó lesz. A Csongrád megyei tűzoltó nemcsak arról híres a környéken, hogy nő létére egy elég férfias munkát választott, hanem arról is, hogy olyan jól néz ki, hogy érdemes követni az Instagramját. 

Minden akkor kezdődött, amikor a 13 éves Anna a bátyjával felgyújtotta a konyhájukat. Míg a testvér áramtalanította a lakást, Anna, mivel nem volt telefon a lakásban, mezítláb elszaladt a tűzoltóságra, hogy értesítse őket a tűzesetről. 

Aztán 17 évesen elkezdett dolgozni a helyi Mentési Központban, mint híradóügyeletes, miközben elvégezte a tűzvédelmi mérnöki szakot is. 

Mivel hivatalos állományban Magyarországon nő nem vonulhat fel, önkéntesként dolgozik. Könnyen beilleszkedett, a fiúk szerint sokszor még jó is, hogy van egy nőkollégájuk, aki másképp gondolkodik, mint ők. A női kolléga meglátásai sok esetben kifejezetten jól jöttek a csapatnak. 

Sok veszélyes helyzettel szembesült már, leginkább az az élmény ragadt meg benne, amikor 800 bála gyulladt lángra, és 2 napig kellett oltani. Sosem fordult meg a fejében, hogy  más hivatást válasszon magának, a jelenlegi munkája mellett a lövészet áll hozzá közel, fegyverei is vannak.