Nemrég pusztult el a világhíresen csúf macska, Grumpy Cat, akiről életében megannyi vicces gif, sőt, még film is született. Bár halálhírét szomorúan fogadta az internetezők világa, máris megtalálták az utódját, aki elég ijesztő ahhoz, hogy elődje nyomdokaiba lépjen. Grumpy Cat trónjának elfoglalója mellett azonban mutatunk még 6 másik állatot, akiknek olyan hatalmas követőtábora van az Instagramon, hogy szinte alig lehet elhinni. 

Louis

Grumpy Cat trónkövetelője Louis, egy hatéves texasi perzsamacska, akihez aligha menne oda szívesen, hogy megsimogassa. Az undok kifejezésű állatnak egyébként semmilyen genetikai vagy más betegsége nincs, hiába kérdezik ezt meg mindig a gazdájától. Louisnak egyszerűen csak kissé szokatlan a pofája, és kész. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@louisandmonae által megosztott bejegyzés,

 Sajnos a macska videófelvételen sem tűnik barátságosabbnak.

Beast

A Facebook atyjának, Mark Zuckerbergnek a kutyája, Beast természetesen nem Insta-, hanem Facebook-profillal büszkélkedhet, amit több mint 2 millióan lájkoltak. Igaz, a gazdája nem túl aktív az oldalon, 2016-os a legutolsó bejegyzés. Ettől függetlenül muszáj voltunk írni a kutyáról, főleg azért, mert egy magyar fajtáról, egy fehér puliról van szó, akit Amerikában vásárolt Mark Zuckerberg. A Facebook atyja annyira imádja a háziállatát, hogy a kutya vásárlása után egyszer Magyarországra is ellátogatott, ahol egy pulikkal foglalkozó kennelt is felkeresett. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy birthday Beast, you wonderful crazy dog.

Mark Zuckerberg (@zuck) által megosztott bejegyzés,

Jiffpom

A plüssállat kinézetű Jiffpom egy törpespicc, akinek 9 millió, igen, 9 millió követője van Instán. 

Bármennyire úgy is néz ki, mint egy játék, Jiffpom valódi, rajongótáborába pedig olyan sztárok tartoznak, mint Ariana Grande, aki még együtt is pózolt a kutyussal. Nézze csak!

 Doug The Pug

Doug The Pug ugyan csak 3,8 milliós Instagramos követőbázissal rendelkezik, talán enyhíti szomorúságát, hogy már vele is több sztár fotózkodott, például Halsey,  a Sophie Turner-Joe Jonas páros, illetve Chrissy Teigen.

Venus

A kétarcú macskának még saját Wikipédia-oldala is van, amiből megtudhatjuk, hogy még a gazdáik sem tudják, hogy 2008-ban vagy '09-ben született, mivel egy befogadott macskáról van szó. Egy 2012-es Reddit-poszt hozta meg neki az ismertséget, de a YouTube-videóit is imádják az emberek, Instagramon pedig több mint 670 ezer követője van.

Pumpkin

A mosómedve nem éppen egy tipikus háziállat, de Pumpkinból mégis az lett. A gazdái 1 hónapos korában fogadták be, amikor az állat leesett a fáról és a helyi állatbefogadó szervek kapacitáshiány miatt nem tudták ellátni a mosómedvét. Pumpkinnak, 1,4 millió Insta-követője van, otthon pedig 2 kutyával bandázik. 

Berki Jack

Magyar viszonylatban az egyik leghíresebb négylábú minden kétséget kizáróan Berki Krisztián francia buldogja, Berki Jack, akinek több mint 22 ezer követője van Instagramon. A francia buldog Instája nagyon jól pörög, és bizony, szponzorációs tartalmaktól sem mentes.