Úgy tűnik, az idei június nem kedvez az állatoknak. Legutóbb még az állatkertben agyonütött teknőstől volt hangos az internet, most egy macinak kellett mennie az emberek miatt.

A jámbor mackó egy oregoni völgy lakója volt. Gyakran odament az emberekhez, akik szelfiztek vele és rendszerint etették is, ami végül az állat vesztét okozta.

A park vezetői több alkalommal is felhívták a turisták figyelmét, hogy maradjanak távol az állattól és legfőképpen eszükbe se jusson etetni a medvét, de a völgybe érkezők nem törődtek a figyelmeztetéssel.

A Mirror oldalán több szakértő is elmondta, hogy a vadállatokat kifejezetten tilos etetni, ugyanis ezáltal az étellel fogják azonosítani az embert.

A maci egy nagyobb csoporthoz is odament, akik csónakázni készültek, ami mellett már nem mehetett el a park vezetősége. Az állat keresésére indultak, akit végül úgy találtak meg, hogy éppen diákcsemegét, kukoricát és napraforgómagot eszegetett.

Mivel a turisták többszöri tiltás mellett is rendszeresen etették a medvét, a vezetőség fájó szívvel, de végül lelőtte az állatot.

Szomorúak vagyunk, hogy így kellett ennek végződnie – nyilatkozta a Washington megyei seriff hivatalának helyettes tisztje.