Sok Baliba utazó turista távozott csalódva a szigetről, mivel az Instagramon annyira népszerű Lempuyang Luhir nevű templom mennyország kapujának nevezett bejáratát távolról sem tartották annyira lenyűgözőnek, mint a közösségi oldalakon látható képeken.

Egy ausztrál incidens óta, amikor az instázó turisták miatt kellett egy méregdrága WC-t építtetni egy turistalátványosságnak számító csónakház közelébe, tudhatjuk, milyen hangosan tudják a hangjukat hallatni a közösségi oldal használói. Most éppen Balit pécézték ki maguknak. 

A Lempuyang Luhir nevű templomnak impozáns kapuja van, ahol imádnak fotózkodni a turisták. Csakhogy míg az Instára feltöltött képeken a kapu körvonalai egy medence vizében tükröződnek, még monumentálisabbá téve a faragott kőoszlopokat, a valósában nincs semmilyen medence a látványos kapuk előtt, de még egy aprócska tócsa sem. 

Íme, a mennyország kapuja Instagramon:

És íme egy leleplező poszt arról, hogyan is néz ki a valóságban, filterek és utómunkák nélkül:

Távolabbról  így néz ki a hely:

Ez pedig az a látvány, ami a kapu túloldalán fogadja a turistákat:

A legelső kép, melyhez több száz hasonlót találhat Instagramon, valójában egy utómunkával felturbózott kép: a fotós vízszintesen megtükrözte a képet. Az Entertaining WE cikke szerint ezeket a fotókat úgy is lehet készíteni, hogy fotózáskor tükröt teszünk a fényképezőgép alá, illetve elképzelhető, hogy egy nagy eső után egy ideig tényleg víz borította a kérdéses területet. A valóságnál sokkal drámaibb látványra számító turistákat csak még bosszúsabbá teheti, hogy általában olyan hosszú sor kígyózik a látványosság előtt, hogy 2 órát kell várniuk arra a turistáknak, hogy a közelébe kerülhessenek a mennyország kapujának.