Hotel sztorik - két millióért úsztatta a pincéreket a milliárdos üzletember

2019.08.07. 11:22

Nem győzünk betelni Kordos Szabolcs nemrég megjelent Hungary by Night című könyvével, ezért újabb történetet osztunk meg belőle.  A kötetben a hazai gazdagok és hatalmasok éjszakai útjait követi a budai magánpartiktól a VIP-termeken át egészen a szállodai lakosztályokig és zártkörű belvárosi klubokig. Hogyan élnek valójában a magyar elit tagjai, hol szórakoznak, és mire költik a pénzüket? 

Az alábbi részlet egy hazai milliárdosról szól, a '90-es években meggazdagodott Nagyemberről, a pesti éjszaka ismert, vagyonos tagjáról.

(...) Az ötödik kerületi szórakozóhelyek tulajdonosai is tisztában voltak a helyzettel: ha a Nagyember valahova elmegy bulizni, ott egy este ötmillió forintnál kevesebbet nem költ. Megesett, hogy egymaga több bevételt termelt, mint az összes többi vendég együtt egy telt házas szombat éjszaka...

(...) Később vett egy helikoptert, azzal repült aktuális kedvesével az egyik jó nevű, vidéki hotelbe. Némi borravalóért sikerült elérnie, hogy kettejük kedvéért kinyissák a medencét egy éjszakai pezsgőzésre. Míg a pár a vízben ringatózva, egymást egyre közelebbről felfedezve múlatta az időt, a személyzet a „parton”, öltönyben, a tálcát tartva toporgott, és várta, hogy odaintsék őket, de nem ám csak a medence széléhez.

Hihetetlen látvány volt! A Nagyember intett nekik, hogy menjenek be ruhában a vízbe, ott szolgálják fel pezsgőt, mert ők aztán ki nem másznak ezért – cserébe kapnak kétmilliót. A pincérek egymásra néztek, biccentettek, majd cipőstül, nyakkendőstül alámerültek a medencében. Kétmillióért megérte nekik

– idézte fel a szürreális estét István.