A közösségi terek sokszor a művészeknek is kedveznek, hiszen ha elég izgalmas, amit csinálnak, a világ bármely pontján be tudnak futni, méghozzá pillanatok alatt. Az is tény ugyanakkor, hogy ma már egy fotós sokkal nehezebben szerezhet elismerést, hiszen majdnem mindenki rendelkezik olyan telefonnal, amivel kisebb utómunka után egész hiteles produktumot tud közzétenni. Persze az érdekes témaválasztás, esetleg az extrém körülmények, vagy a mindent felülíró kreativitás hamar megtalálja a közönségét és rávilágít a művész egyediségére és tehetségére. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bronze statue @paulis_metaute for @jamesfelixraw

James Felix (@jamesfelixraw) által megosztott bejegyzés,

Összegyűjtöttünk néhány olyan aktfotóst, akik a közösségi oldalakon váltak igazán ismertté, méghozzá úgy, hogy szokatlan, de roppant izgalmas módját választották a fedetlen női test fotózásának.

Danny Eastwood egy igazán népszerű és sikeres fotós, aki jó pár kiállításon túl van már.  A legnagyobb sikert egy 2017-es projekt hozta meg számára, mely a „Pool collective” címet viselte.  A projekt lényege roppant egyszerű volt, meztelen nők különböző pózokban úsztak vagy feküdtek egy medencében. A szimpla ötlet mégis egyedülálló vizuális eredményt hozott. 

 Ashlee Kay egy coloradoi művész, aki előszeretettel fotóz esküvőkön és fogadásokon, mégis legkreatívabb alkotásainak az önmagáról és barátnőiről készült akt vagy félakt képeit tartja. 

Kristina Podobed egy ukrán művész, aki 2011-ben kezdett fotózni, főként magát és barátnőit. A fényképezéssel szeretett volna túljutni szégyenlősségén. Ez olyan jól sikerült neki, hogy a mai napig küzd a meztelenséget tabuként kezelőkkel szemben. 

Szerintem nincs olyan lány a Földön, aki ne lenne szép. Furcsállom, hogy a mai világban a Facebook és az Instagram letiltja azokat a képeket, amelyek biztonságos és művészi megközelítésben mutatják be a női testet

- idézték a művésznőt a Phenomenon.hu oldalon. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

2017 photo #inaprilwetrust 👹

Kristina Podobed (@kristinapodobed) által megosztott bejegyzés,

 James Felix könnyed idea mentén éli az aktfotósok szép életét. A lényeg, hogy ragaszkodik a nap barnította alanyokhoz, és ha lehet, ruha nélkül, ennyi tömören az ars poetikája. Egyébként munkájáért egyre többen rajonganak, rövidesen kiállítás nyílik majd a képeiből New Yorkban.