Elindult az Akarj Többet Road Show, ahol a legek-legjei segítik a sportolni vágyókat. A BioTechUSA szervezésében Kiss Jenő 2x Mr Univerzum testépítő legenda, Simon Szimonetta areobik prezenter, a Boost Training mozgásforma megálmodója, illetve Németh Sándor termékspecialista tartanak bemutatót, beszélnek edzésről, táplálkozásról és táplálékkiegészítésről. Ki-ki a saját műfajában. Az eseménysorozat moderátora Molnár Péter, aki a cég videós tartalmaiért felel, és aki maga is jól ismeri a fitnesz világát.

A Road Show összesen 6 állomásos, Nyíregyházán és Pécsen már jártak, Szegedre, Debrecenbe, Kecskemétre és Budapestre a közeljövőben érkeznek.

A Velvet egyik újságírója a pécsi állomáson járt, ahol sokan érdeklődtek a remek lehetőség iránt. Míg Simon Szimonetta csoportos órájával mindenkit megizzasztott a terem egyik végében, addig Kiss Jenő egy hátedzés keretében arról mesélt, hogy mi kell az izomépítéshez és megmutatta a gyakorlatok helyes kivitelezését. Közben mesélt elképesztő sikereiről és arról, hogyan tért vissza ebbe a sportba 40 évesen. Németh Sándor termékspecialista megosztotta a résztvevőkkel a táplálékkiegészítés fortélyait, akik közben megkóstolhatták a BioTechUSA új fehérjeszeleteit.

"Nincs otthon mérlegem, nem a kilók számítanak"

Simon Szimonetta több, mint 10 éve tart csoportos órákat és rendszeres prezentere az ország legnagyobb fitnesz- és egészség rendezvényeinek. Kifejlesztett egy rendkívül hatékony, 60 perces, intervall jellegű, teljesen eszköz nélküli csoportos mozgásformát, a Boost Traininget. Ez azokból a gyakorlatokból épül fel, amelyeket Szimonetta az eddigi pályafutása során a legjobbnak, leghatékonyabbnak talált. Mindenki meg tudja csinálni kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül. Az aerobik prezenter a közösségi oldalain is megosztja edzésterveit, ugyanis egyik mottója, hogy bárki lehet fitt. A Velvetnek elárulta, hogy komoly kitartás kell ugyan ahhoz, hogy az ember jól nézzen ki és jól is érezze magát, de megéri.

Hogy kerültél a trénerek, edzők világába?

17 éves korom óta tartok csoportos órákat, ez egyfajta családi vállalkozás, édesanyám női fitnesztermet vezet. Egyszer megbetegedett ott az összes edző, így én tartottam meg az órát. Annyira megtetszett, amit csináltam, hogy a vendégek utána szerették volna, hogy én is rendszeresen tartsak órákat. Egyébként számomra ez a világ, a csoportos edzés nagyon közel áll, ki is kísérleteztem egy sajátos stílust. A lényeg, hogy semmi extra koreográfia. Klasszikus gyakorlatok, logikusan felépítve.

Miben változtak az edzési trendek? Az Instagram világ itt is visszaköszön?

Abszolút. Jönnek vendégek, akik az Instagram alapján tájékozódva azt gondolják, egyik napról a másikra érhetjük el a kívánt formát. Ez sajnos nem ilyen egyszerű, ez egy hosszútávú dolog. Már nem azok a klasszikus aerobik óratípusok köszönnek vissza, mint 20 évvel ezelőtt. A nagyon ugrálós és az ízületeinkre nézve káros órák már leáldozóban vannak. Nagyon népszerűek viszont a saját testsúlyos és az egyszerűen kivitelezhető intervall edzések.

Mennyit kell edzeni ahhoz, hogy az ember fejlődjön?

Heti 3 edzést mindenféleképpen ajánlanék. Én minden mozgásformát támogatok, lehet az futás, úszás, súlyzós edzés, TRX, bármi. Ha látványosabb eredményt szeretnénk elérni, akkor ott már heti 5 edzésre is szükségünk lehet. Egyébként én az elején mindig elmondom, hogy a munkához két ember kell, és az eredményt nem egyik pillanatról a másikra fogjuk elérni. Ne azért edzzünk, hogy a kalóriákat nézzük, legyen ez életmód, ne csak egy kúra. Én nem a kilókat nézem, nincs is otthon mérlegem.

"Már gyerekkoromban azon álmodoztam, hogy én egyszer erős ember leszek"

Kiss Jenőről már több ízben is jelent meg cikk a Velveten, így aki a múltjáról szeretne tájékozódni, kattintson korábbi írásainkra. Díjait tekintve nem finomkodott; ő a Junior és Felnőtt Abszolút Magyar Bajnok, 16-szoros Nemzetközi Bajnok és ugyancsak büszkélkedhet a Mr. Univerzum Abszolút Bajnoki címmel is.

Bár korábban már meséltél nekünk erről, de hogy kezdődött a karriered testépítőként?

Lementem egy iskola edzőtermébe 14 évesen, és ott elkezdtem edzeni. Minden álmom az volt, hogy egyszer én legyek a legerősebb. A versenyek eleinte nem érdekeltek, nem is tudtam, hogy vannak ilyenek. Aztán ez változott. Elkezdtem tudatosabb lenni, 1989-ben mentem az első versenyemre, néhány szép győzelem után azonban felhagytam a versenyzéssel. Aztán közel 15 év kihagyás után visszatértem a Testépítők Nemzetközi Szövetségének (IFBB) versenyein.

Miben változtak a testépítő-versenyek?

Teljesen más szemszögből bírálnak, mint 13-15 évvel korábban. Ezért hajtok, hogy valamelyest fel tudjam venni ezt az új stílust, bár megmondom őszintén, én teljesen jól elvagyok így is, ezzel a régi, retro formámmal. Sőt, jó érzéssel képviselem ezt a színpadon. De a bírók ezt már nem annyira értékelik. Számomra mindig van egy cél, egy út, amiért lehet küzdeni. Ráadásul rohadt jól érzem így magam.

Mi mindent adhat ez a versenysport a trófeákon túl?

A cél, amit kitűzünk, az csak egy pár pillanat, a cél felé vezető út az, amiért megéri ezt csinálni, olyan dolgokat élünk meg, amit a hétköznapokban nem lehet. Úgy gondolom, hogy akinek nincs célja, nincs élete. Persze vannak kudarcok és sikerek is, ez a két dolog remekül kiegészíti egymást. A felkészülés, ha lelkesedésből csinálod, nem olyan megterhelő, mintha pisztolyt fognának a fejedhez és úgy kellene. Az én mottóm: hit, akarat, kitartás, alázat – ezeket mind megtaláltam, megélem ebben a sportágban.

A Road Show folytatódik, még az alábbi helyszínekre lehet jelentkezni:

Kecskemét / 2019.11.06.

https://biotechusa.hu/akarjtobbet/kecskemet/

Budapest / 2019.11.14.

https://biotechusa.hu/akarjtobbet/budapest/

A cikket a BioTechUSA támogatta.