Minden évben újabb karácsonyi filmekkel próbálkozik Hollywood, melyek közül nem mindegyik arat sikert a nézőknél, és akkor még finoman fogalmaztunk. 5 olyan filmet mutatunk meg, melyek a mi tetszésünket kicsit sem nyerték el. 

Túlélni a karácsonyt

A film főszereplője Ben Affleck, aki egy magányos milliomost alakít. Mivel állandóan egymagában tölti a karácsonyait, elhatározza, hogy vesz magának egy családot az ünnepekre. A film azért sem jött be a nézőknek (és nekünk sem), mert kábé az az üzenete, hogy pénzért boldogságot lehet venni, ráadásul a szereplők a film nagy része alatt folyamatosan egymást piszkálják. Nem túl karácsonyi. 

 Múlt karácsony

Listánk 2. filmje egy idei alkotás, melyet nagy valószínűséggel a Trónok harca-rajongók nem hagynak ki, ugyanis a film főszereplője a sorozatból is ismert Emilia Clarke. A színésznő egy olyan szerencsétlen figurát alakít, aki egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik, az ünnepek előtt pedig egy jóképű férfi is felüti a fejét az életében. Hiába, hogy az egyik leghíresebb karácsonyi szám (Wham! Last Christmas) adta a címét a filmnek, ennél giccsesebb karácsonyi mozit nemigen láttunk. Ha valaki nem rajong az ünnepért, semmiképp se nézze meg, mert a végén még teljesen megutálja. 

A diótörő és a négy birodalom

Diótörő nélkül nincs karácsony, vélhetik sokan, de mi inkább a Csajkovszkij-változatra szavaznánk. Ebben a filmes feldolgozásban a főszereplő kislány, Clara egy kulcsot keres égen-földön, mely nyitja az édesanyjától kapott dobozt. Persze, karácsonyi gyerekfilmnek nem rossz, de minket itt-ott inkább az Alice csodaországbanra emlékeztetett, néhol pedig vontatottnak éreztük. Bár a film nem szerepelt le, hozta a várt nézettséget, mi továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy az eredeti Diótörő sokkal jobb. 

Tapló Télapó

Itt is látszik, hogy a mi véleményünk nem egyezik a nagy átlagéval, mivel a Tapló Télapóból 2 film is készült. Először 2003-ban, majd 2016-ban. Ha rajtunk múlott volna, az első rész sem készül el. Lehet persze, hogy valaki szerint szórakoztató egy iszákos, mocskos kezű mikulás története, de szerintünk nem az. A Tapló Télapó 2. legjobb része, hogy szerepel benne Kathy Bates. 

Reszkessetek, repülők

Már a címe sem sejtet sok jót ennek a 2006-os filmnek. A sztoriban Oliver egy motiválatlan és kimerült reptéri dolgozót alakít, aki már alig várja, hogy elrepülhessen Hawaiira karácsonyozni. Csakhogy az ítéletidő miatt a reptéren ragad, néhány kezelhetetlen gyerekkel. Már az alapötlet sem díjnyertes, a kivitelezés pedig még kevésbé.