Egy sajtóközleményt kaptunk a Contactlenses.co.uk nevű oldal képviselőjétől, amiben elsősorban a színes kontaktlencsékről van szó. Ők a vásárlóikat arról kérdezték, hogy viseltek-e már színes kontaktlencsét, és 85%-uk igent mondott, ami olyan szempontból beszédes, hogy innen tudjuk, hogy a többi válasz azokra jellemző, akik úgy döntenek, ilyen módszerrel szeretnék megváltoztatni a szemük színét.

Nos, a színes lencsék viselőinek 22%-ánál előfordult már, hogy beteget jelentett a munkahelyén, mert elfogyott a lencséje, 28%-uk pedig hazudott már randin igazi szemszínét illetően. 71%-uk szerint a legszebb szemszín a kék, míg 14-14% a zöldet, illetve a barnát preferálja.

Ezután a cég egy érdekes kísérletet is elvégzett: elküldték a fenti fotót egy-egy grafikusnak a világ 95 országába azzal, hogy photshoppolják a modell szemét olyanra, ami szerintük „szép”. A fenti kép 95 különböző verziója jött ezek után vissza, alább válogattunk a legérdekesebbek közül, természetesen a Magyarországot képviselő grafikus munkája is benne van.

Nem meglepő, hogy sokan rajzoltak kék szemet a modellnek olyan országokból is, ahol ez a szemszín roppant ritka, de azon én legalábbis elcsodálkoztam, milyen sok grafikus nagyobbította meg a modell szemét. Érdekes, hogy egy tervező volt, aki a szemöldökhöz is nagyon látványosan nyúlt hozzá, ráadásul Dániából érkezett vissza a meghökkentően megdúsított szemöldök.

A képeket egy gifben összefoglalva is megnézheti alább, ha a jobb alsó sarokban látható gombra kattint.