Az új-zélandi kormány nagyon komolyan veszi, hogy felhívja a gyerekek figyelmét arra, hogy amit az online térben látnak és tapasztalnak, nem feltétlenül fedi a valóságot. Rendhagyó kampányukban olyan kisfilmeket készítettek, melyekben viccesen tudatják a nézőkkel, hogy az internetes zaklatás milyen súlyos lelki sérüléseket okozhat, hogy a filmekben/videókban/játékokban ábrázolt erőszak túlzó és helytelen, de arra is felhívják a tinédzserek figyelmét, hogy az internetes pornóban látható szex nem feltétlenül olyan, mint a valóságban.

Keep it Real Online (nagyjából azt jelenti, hogy ragaszkodjunk az igazsághoz az interneten) a neve az új-zélandi kormány kezdeményezésének, amelynek részeként a fenti videót is feltöltötték Youtube-oldalukra. A kisfilmben az látható, hogy egy meztelen páros becsenget egy átlagos családi házba, ahol egy kávéját szürcsölgető, köntösbe burkolózott anyuka nyit ajtót. A látogatók a fiát keresik, hogy elmondják neki, a valóságban nem alkotnak egy párt, és az offline világban távolról sem úgy néz ki egy párkapcsolat, mint amit a Matty nevű kisfiú a pornófilmekben látott. A kisfilm végén a honlap címét is kiírják, melyen segítséget és tanácsokat lehet kérni szülőknek és gyereknek is.. 

Nem ez az egyetlen okító videója az új-zélandi kormánynak, az alábbiban például azt láthatja, milyen veszélyes, ha a gyerekek erőszakos tartalmakat néznek a számítógépükön.